16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Emekli müftüye vaaz soruşturması

Bartın'da, dini bayram olmadığı gerekçesiyle çocukların 19 Mayıs ve 23 Nisan kutlamalarına gönderilmemesi yönünde vaaz verdiği iddia edilen emekli müftü hakkında soruşturma açıldı. 

25 Mayıs Cuma günü, emekli müftü M.İ.'nin Şadırvan Camisi'nde vaaz vermesi ve namaz kılınmasının ardından cemaat dağıldı. Aynı gün Mesut Aydoğan, Yardımsevenler Derneği Başkanı Nermin Demirok'u ziyaret ederek, M.İ'nin, vaazında, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, dini bayram olmadığı gerekçesiyle çocukların gönderilmemesi yönünde vaaz verdiğini iddia etti. 

Bunun üzerine, Demirok ile Aydoğan, birlikte cumhuriyet savcılığına giderek, dernek adına M.İ. hakkında şikayette bulundular ve Vali İsa Küçük'e konuyu anlattılar. Vali Küçük, kendisine gelen şikayet doğrultusunda M.İ. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan müfettiş istediklerini belirtti. Küçük, soruşturmanın ardından konunun açıklığa kavuşacağını kaydetti.
İl Müftüsü İsmail Bayrak da oluşturulan vaaz ve irşat kurulunca yapılan program çerçevesinde emekli müftü M.İ'nin, vaaz vermek üzere söz konusu tarihte Şadırvan Camisi'nde görevlendirildiğini söyledi. 

Geçen hafta cuma günü kendisinin başka ilçedeki camide görevli olduğunu, merkeze döndüğünde bu iddianın kendisine aktarıldığını ifade eden Bayrak, "Emekli müftü hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Biz de kendiaçımızdan araştırmalarımızı sürdürüyoruz. M.İ, kendisiyle yaptığımız görüşmelerde 'Yıllardır idarecilik yaptım ve emekli oldum. Böyle vaazdabulunmam söz konusu olamaz' dedi. Soruşturmanın sonucunu bekleyeceğiz. Ayrıca o gün camide olduğunu belirlediğimiz cemaatle de görüşerek vaazlailgili bilgi topluyoruz" diye konuştu.
cnntürk
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 14:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?