19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Emniyet: Hatamız yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Başbakan'ın araçta kilitlenmesine ilişkin, koruma tedbirlerinde polis açısından bir hata olmadığını belirterek, "Bizim emniyet teşkilatı olarak yaptığımız, burada görev alan personeli şoförler dahil olmak üzere en iyi şekilde eğitilmektir" dedi.

Haftalık basın bilgilendirme toplantısını yapan Çalışkan, "Başbakan'ın rahatsızlanması sonucu yaşanan olaylarda bir koruma zafiyeti mi var" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Emniyet teşkilatı, başbakan ve bakanların korunmasına yönelik yönetmelik vardır. Bu yönetmelik çerçevesinde başbakan ve bakanların koruması yapılmaktadır. Bu birimlerde görev alacak arkadaşların hepsi bu yönetmelik çerçevesinde eğitimden geçirilmektedirler. Bu eğitim sonucunda oralarda çalışmaktadırlar. Bu olayla ilgili olarak gerekli açıklamalar ilgili makamlarca yapılmıştır. Bizim emniyet teşkilatı olarak yaptığımız, burada görev alan personeli şoförler dahil olmak üzere en iyi şekilde eğitmektir."

Başbakanlık Koruma Müdürü'nün konuyla ilgili inisiyatifi olduğunu hatırlatan Çalışkan "Başbakanlık koruma şube müdürlüğünün inisiyatifinde koruma hizmeti gerçekleştirilmektedir. Emniyet teşkilatı açısından bir zaafiyet olduğunu düşünmüyorum. Alanında uzman bir arkadaş orada görev yapmaktadır" diye konuştu.

KAPKAÇ

Kapkaç ve benzeri suçlara ilişkin yapılan yeni yasal düzenlemeyle ilgili soruları da yanıtlayan Çalışkan, polis teşkilatının kanunun suç saydığı durumlarda gereğini yaptığının altını çizerek, "Tutukluluk daha uzatılması, uzun süreli olmasını öngören tasarı yasalaştığı zaman etkilerini uygulamada göreceğiz. Benim değerlendirmem bu tasarı yasalaşırsa bu suçların azalmasında, önlenmesinde etkili olacağını, kamuoyunun rahatlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Çalışkan, kapkaçtan yakalanan şahısların yargılama safhasında bile defalarca aynı şuçu işlediğini hatırlatan Çalışkan, "Yargılama safhasında tutuklu oldukları için olay sayısında epey bir düşme olacaktır" şeklinde değerlendi.
anka
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?