19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Emniyet: Trabzon'da örgüt bağlantısı yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, daha önceki olaylarla Santa Maria Kilisesi’nin rahip Andrea Santoro’nun öldürülmesinin dikkatleri Trabzon’a çektiğini, ancak bu durumun güvenlik zafiyeti olarak yorumlanmasına katılmadığını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, olaylarla gündeme gelen Trabzon’da bir güvenlik zafiyetinin olmadığını ifade etti. İsmail Çalışkan, haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin, Santa Maria Kilisesi rahibi Andrea Santoro’nun öldürülmesinin ve yaşanan olayların güvenlik zafiyetinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönündeki soru üzerine "Trabzon’da bu olaydan önce de başka bir olay olmuştu.

Arkadaşlarımız üstün bir çaba ile bu olayı da aydınlattılar" dedi. Çalışkan, şahsın yaşının küçük olması nedeniyle savcı ve avukatının gözetiminde sorgusu yapıldığını belirtirken, Trabzon’a personel, araç gereç açısından çok destek verildiğini, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun da bölgede bir güvenlik toplantısı yaptığını kaydetti.

Trabzon’da bombalama, linç ve Trabzonsporlu futbolcuların kurşunlanması olaylarının hatırlatılması üzerine Çalışkan, "Bunlar her yerde olabilir. İstanbul ve Ankara’da da bu tür olaylar oluyor. Ancak Trabzon Karadeniz’in önemli bir yerinde, ticareti, sanayisi gelişmiştir. Burada denetimsizlik, boşluk söz konusu değildir" dedi. Papaz suikastında kullanılan Glocak marka silahın x-ray cihazında görülüp görülmediğine ilişkin bir soru üzerine de Çalışkan, silahın sadece bir tarafının plastik olduğunu, diğer tarafının metal olduğunu belirterek, x-ray cihazlarında silahların tespit edildiğini söyledi. Olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini söyleyen Çalışkan "Silahın ruhsatsız olduğu kesin, başka bir olayda kullanılmadığı Samsun’da yapılan incelemesinde anlaşıldı" dedi.

BAYRAMPAŞA OLAYINDA TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ŞÜPHELENİYORUZ

İsmail Çalışkan, dün Bayrampaşa’da bir internet cafede meydana gelen patlama sonucu bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 7’si polis 9 kişinin de yaralandığını söyledi. Çalışkan, olayın meydana geldiği internet cafenin çevik kuvvet şube müdürlüğüne yakın olduğunu bu nedenle, istirahat halindeki polis memurlarının orada bulunduklarını kaydetti. Çalışkan, bir soru üzerine "Olayın bölücü terör örgütü tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz" dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 13:44:30
Güncelleme :10 Şubat 2006 Cuma 16:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?