16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Emniyet amirinine 22 yıl hapsi istemi

Rüşvet aldıkları öne sürülen İzmir Bölge Trafik Müdürlüğünde görevli 1 emniyet amiri ve 9 polis memuru ile rüşvet verdikleri ileri sürülen 4 kişinin, 12 ile 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.


Cumhuriyet Savcısı Ahmet Güven tarafından hazırlanan iddianamede, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Şehit Güryay Çelik Otoyol Büro Amirliğinde görevli sanık emniyet amiri M.E. ile 9 polis memurunun, ağır tonajlı bazı araçların ağırlık tonajının üzerinde yük taşımalarına, her ay düzenli olarak ödenen 2 bin YTL karşılığında göz yumdukları öne sürüldü.

Firma yetkilisi A.K'nin (50) Cumhuriyet Savcılığına şikayeti üzerine başlatılan operasyonda, üzerine gizli kamera yerleştirilen bir şoför ile Bornova'da buluşan polis memuru Ş.D'nin, önceden seri numaraları alınmış 2 bin YTL'yi aldığı suç üstü yapılarak tespit edildiği kaydedildi.

Polislerin kendi aralarındaki telefon görüşmelerinin de yer aldığı iddianamede, bu görüşmeler kanalıyla, nakliye firmalarından polislerin her ay 2 bin YTL aldıklarının tespit edildiği belirtildi.

Bazı nakliyat firmalarında görevli U.M, T.D, Y.D. ve M.G'nin rüşvet verdiği de saptandığı da kaydedildi. İddianamede rüşvet aldığı ve irtikap suçunu işlediği belirtilen emniyet amiri M.E ve polis memuru Ş.D. için 22, rüşvet aldığı ve bu suça iştirak ettikleri belirtilen polis memurları O.B, M.N.K, C.M, A.T, N.K, M.Ş, H.Ç. ve L.B. için 12 yıl hapis cezası istendi. Rüşvet verdiği öne sürülen firma görevlileri Y.D, T.D, U.M. ve M.G'nin de 12 yıl hapis istemiyle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame 11. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilerek dava açıldı.

OPERASYON

Nakliye firması yetkilisi A.K'nin Cumhuriyet Savcılığına, 31 Ekim 2006 tarihindeki başvurusuyla başlatılan operasyonda, 2 hafta süren istihbarat ve teknik takip sonucunda 1 emniyet amiri, 9 polis memuru ve 4 nakliyat firması yetkilisi gözaltına alınmıştı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan emniyet amiri M.E, polis memuru Ş.D, M.N.K. ve C.M. ile rüşvet verdiği iddia edilen firma yetkilileri U.M. ve T.D. tutuklanmıştı. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


a.a
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 11:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?