19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Emniyet'e suç duyurusu

Seri katiller tarafından Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde bir benzin istasyonunda öldürülen Mehmet Çakır'ın ailesi, katillerin yakalanmasında ihmali olduğunu iddia ettikleri güvenlik güçleri hakkında dava açacaklarını söyledi. 

Seri katiller Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan tarafından Hendek İlçesi Kargalı Hanbaba Köyü'ndeki benzin istasyonunda öldürülen Mehmet Çakır'ın eşi Dilek Çakır (32), kocasının öldüğüne hala inanamadığını ifade ederek, her gün mezarını ziyaret ettiğini ifade etti. 6 yaşındaki İlknur ve 15 aylık Aynur isimli 2 çocuğu ile ortada kaldığını söyleyen Dilek Çakır, "Eşimin öldürüldüğünü olaydan çok sonra öğrendim. Öldürüldüğünü benden gizlediler. Büyük kızım İlknur, babasının öldüğünü öğrenince içine kapandı. Artık çok fazla konuşmuyor" dedi. 

Seri katillerin yaklaşık 2 bin kilometre yol kat ettiğini ve bu süre zarfında bir türlü yakalanamadıklarını belirten Dilek Çakır, "Bu katiller bir çok insanın canını yaktılar. Katillerin geç yakalanmasında, güvenlik güçlerinin ihmali bulunduğunu düşünüyorum ve dava açmayı düşünüyorum. Bizim ocağımızı söndürdüler. Bizden ne istediler? Ben eşimi çok seviyordum. Hala öldüğüne inanamıyorum. Allah da onların belalarını versin. Güvenlik güçleri neden ocakların sönmesine engel olamadılar? Burada bir ihmal olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 

Öldürülen Mehmet Çakır'ın ağabeyi Sadettin Çakır da, katillerin geç yakalanmasında ihmal olduğunu düşündüğünü söyledi. Sadettin Çakır, "Kardeşim öldürüldüğünde jandarma her yere plakası tespit edilen araçla ve zanlılarla ilgili faks çekti. Beni sürekli arayarak yakalanacaklarını söylediler. Her şey ayrıntısına kadar bilinmesine rağmen katiller neden geç yakalandı? Sorumlular kimse bulunmasını ve gerekli cezaya çarptırılmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 23:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?