25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Emniyet'te El Kaide alarmı

Emniyet’te El Kaide alarmı

Emniyet, El Kaide’nin 15 kişilik eylem timinin Türkiye’ye girdiği uyarısını yaptı. Bilgi, ABD haber alma servislerine dayandırıldı

Nevruz ve yerel seçimler nedeniyle terör eylemlerine karşı alarma geçen istihbarat birimleri, terör örgütü El Kaide’nin eylemlerine karşı güvenlik birimlerini uyardı.
ABD haber alma servislerinden gelen bilgiler tüm birimlere gönderilirken, örgütün Pakistan’ın Veziristan bölgesinde yaptığı toplantıda Kuzey Afganistan ve Türkiye’yi hedef alan eylemleri konuştuğu, 15 kişilik bir timin de Suriye’den Türkiye’ye girdiği saptandı.

Üç ayrı uyarı
Radikal kesimlerin yoğun olarak yaşadığı büyük kentler dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde “provokatif” bir eyleme karşı çalışma yapan istihbarat birimleri, üç ayrı yazıyla El Kaide’ye karşı tüm birimleri uyardı.
İstihbarat birimlerinin gönderdiği ikinci yazıda da Lübnan, Filistin, Suriye, Arap ve Fas vatandaşlarından oluşan 15 kişilik bir eylem timinin Suriye’den Türkiye’ye sızdığı bilgisi yer aldı.
Yazıda, ocak veya şubatta Türkiye’ye girdiği öne sürülen söz konusu eylem timinde yer alan teröristlerin kimliklerinin, örgütün üst düzey yöneticileri dışında hiç kimse tarafından bilinmediği ve patlayıcı madde uzmanı oldukları kaydedildi.

15 kişi sızdı
Bu grubun, Konya ve Aksaray’da örgüte yakın isimlerce barındırıldığı yönünde bilgilere de ulaşıldı.
Söz konusu timin yurt genelinde yabancı misyona yönelik eylem hareketi içinde olabilecekleri de vurgulandı.

Biri saptandı!
Güvenlik birimlerine gönderilen üçüncü yazıda da ABD veya İsrail uçaklarına yönelik eylem yapılabileceği bilgisi yer aldı. Buna göre, Norveç’ten Türkiye’ye giriş yaptığı öne sürülen ve açık kimliği Mahmud el Gazavi olarak bilinen bir kişinin eylemi koordine edeceği tespit edildi.
Yazıda, söz konusu teröristin yardımıyla İstanbul veya başka bir havaalanından ABD veya İsrail uçaklarına yönelik eylem yapılacağı öne sürülürken, İsrail’in resmi havayolu El-Al’ın Antalya seferlerini bu istihbarat bilgisi nedeniyle askıya aldığı kaydedildi.

 

 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 08:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?