18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Emniyet'ten 'gözaltı serzenişi'

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, İngiltere`de gözaltı süresinin 28 güne çıkarıldığını anımsatarak, Türkiye`de de gözaltı süresinin uzatılmasının polisin çalışmalarını daha rahatlatacağını söyledi.

Çalışkan, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, son zamanlarda meydana gelen toplumsal olaylardaki artışlar nedeniyle emniyet teşkilatının su püskürtücülü araçlara ihtiyacının arttığına işaret etti.

Nazım Hikmet`in doğum gününün Polis takviminde yer aldığı, bu günde polisin alarma geçtiği ifade edilerek, bu uygulamanın sorulması üzerine Çalışkan, ``Bu, Terörle Mücadele Dairesi`nin her sene yaptığı rutin bir çalışmadır. Geçtiğimiz yıllarda bazı örgütler bazı günler devamlı eylem ve protestolar yapabilmektedir. Bunlar bir takvime bağlanarak önümüzdeki yıllar için bir hatırlatmadır`` dedi.

Çalışkan, İngiliz polisinde gözaltı süresinin 28 güne çıkarıldığı belirtilerek, ``Türk polisinin yetkileri yetersiz mi`` sorusu üzerine, polisin, suçu önlemede savcının emrine girdiğini, yetkisinin sadece yakalamaktan ibaret olduğunu, gözaltı süresine ilişkin talimatı savcının verdiğini kaydetti.

Türkiye`deki gözaltı süresinin 24 saat, bazı suçlar için de 48 saat olarak düzenlendiğini, bu bakımdan İngiltere ya da diğer Avrupa ülkelerindeki uygulamadan farklı olduğunu ifade eden Çalışkan, ``Gözaltı süresi İngiltere`de en son 28 güne çıkarıldı. Bu yönden değerlendirecek olursak, gözaltı süresinin uzatılması polisin çalışmalarını daha rahatlatır`` dedi.

aa
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?