19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Emniyet'ten yeni atak

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, 677 olan olay yeri inceleme ve kimlik tespit hizmetleri çalışan sayısının 3 bin 225 çıkarıldığını yine 225 olan tam donanımlı olay yeri inceleme araç sayısının da 350’ye çıkarıldığını bildirdi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi’nde yapılan Avrupa Birliği Twinning projesinin kapanış toplantısında konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, polisin suç soruşturması, yargı süreci ile huzur ve güven dolu bir yaşam için kritik bir önem taşıyan çalışmanın tamamlanmasının önemini anlattı. Suçun maddi delillere dayandırılması için esas olan suç soruşturmasındaki temel prensip için, “zan altında kalması nedeniyle zarar gören masum insanların masumiyetlerini ispatlanmasında da önemli rol almaktadır” dedi.
Proje kapsamında yapılan eğitim çalışmaları çerçevesinde 97 Alman ve İngiliz uzmanın çalıştığını, 80 eğitim ve 24 çalışma ziyareti yapıldığını bildirdi. 

Tokgöz, çalışmaları şöyle özetledi: 

“2002 yılında bin 677 olan olay yeri inceleme ve kimlik tespit hizmetleri çalışanlarının sayısı 3 bin 225 çıkarıldı. 1,7 milyon Euroluk harcama ile 2002 yılında 225 olan tam donanımlı olay yeri inceleme araçlarının sayısı 350’ye çıkarıldı. Antalya’nın Serik ilçesinde Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Eğitim Merkezi inşaatı bitirildi.” 

Bu alanda yapılan çalışmaların gelecekte de devam edeceğini ve geliştirileceğini vurgulayan Tokgöz, “Projelerin sadece ülkemiz ve Avrupa’nın değil, tüm dünyanın huzur ve güven ortamına katkı sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.

anka
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?