20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

En 'Forslu' köpek Rocky

Ankara Sıhhiye Otoparkı’ndaki bomba yüklü aracın bulunmasını sağlayan dedektör köpek Rocky, Çankaya Köşkü’ne transfer oldu.

Türkiye’nin VIP eğitimli en iyi bomba arama köpeği olduğu belirtilen ve Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde görev yapan Rocky, Köşk’e taşınarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde güvenliğini sağlamaya başladı.

YENİDEN YAPILANDIRILDI

Köşk’te özel köpek villası bulunan Rocky, Gül’ün ziyaret edeceği yerlere kendisi için donatılan transporter model araçla önceden götürülerek güvenlik aramasına katılıyor. 4 yaşındaki Alman kurt köpeği Rocky’e eşlik edecek Cankız’ın eğitimi ise devam ediyor. Güvenlik birimi, Gül’ün cumhurbaşkanlığı dönemindeki son 6 ayda yeniden yapılandırıldı. Yurtdışından gelen uzmanlar ve özel harekat işbirliği ile VIP ve yakın koruma eğitim birimi kuruldu. Bu çerçevede, saldırı durumu için acil eylem planı eğitimleri de verildi.

GÜL’ÜN KANI BANKADA

Daha önce hastanelerden temin edilen ambulans yerine Köşk’e özel ambulans yaptırıldı. Bir ambulans da Başbakan Tayyip Erdoğan’a da tahsis edildi. Üzerinde hiçbir yazı ya da logo bulunmayan siyah ambulansın içinde yoğun bakım ünitesi bulunurken, bir grup doktor ve daimi bir sürücü de Cumhurbaşkanı için tam zamanlı hizmet veriyor. Cumhurbaşkanı’nın yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde, ziyaret edilecek yere en yakın hastaneler tespit ediliyor. Bu hastanelerin kan bankalarında Gül’ün kan grubu hazır bulunduruluyor.


Cipler garajdan çıktı

9’UNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde satın alınan ancak Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanlığı döneminde garaja kaldırılarak hiç kullanılmayan Chevrolet Suburban cipler de yeniden aktif hale getirildi. Gül’ün konvoyuna eşlik etmeye başlayan beyaz cipler önümüzdeki günlerde siyaha boyanacak. Böylece Gül’ün konvoyunun tamamı protokol rengine dönüştürülmüş olacak.

Akşam
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 06:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?