22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

En kritik MGK toplantısı

Yarın toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda bir numaralı gündem maddesi, artan terör olayları, seçim güvenliği ve Kuzey Irak'taki PKK varlığına yönelik alınacak önlemler.

Üst düzey bir yetkili, MGK'da konuşulacak konuları şöyle özetledi:

"Biliyorsunuz, defalarca ABD'yi ve Bağdat'ı Kuzey Irak'taki PKK varlığı konusunda uyardık. Hatta bir kere Bağdat'a nota verdik. Notanın bur örneğini Washington'a göndererek 'sorumluluğunuz vardır' dedik. Cuma günü Dışişleri Bakanı Gül, ABD Dışişleri Bakanı Riche'ı telefonla arayarak Kuzey Irak ile ilgili güvenlik konusunun hassasiyetini yeniden hatırlattı. Başkan Bush da Bağdat yönetimine Türkiye ile işbirliği konusunda uyarı mesajı gönderdi. Bunun üzerine Irak Başbakanı Maliki Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Maliki'nin gelişi ve bütün bu gelişmeler bu MGK'da ele alınacak. Ayrıca, Irak ile birlikte Türkiye'nin Kuzey Irak sınırlarında ortak bir tamyon bölge uygulamasının da tartışılacağını söyleyebilirim. Bu konu Malikiye de hatırlatılacak."

MGK toplantısının terörle ilgili bir diğer alt başlığı ise uzey Irak'tan Türkiye'ye ulaşan kaçakçılık güzergahı. Geçen yıl içinde 2 ton plastik patlayıcının yakalandığı bu toplantıda vurgulanacak ve büyük şehirlere yönelik tehditler değerlendirilecek. Bu doğrultuda özellikle Güneydoğu'daki seçim güvenliği konusunda hazırlıklar ele alınacak.



hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 17:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?