20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Engelli Yasa Tasarısına tepki

Tokat'ta engelli aileleri, TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu'nda kabul edilen ve Genel Kurul’a gelmesi beklenen yasa tasarısına tepki gösterdi. 

Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya rehabilitasyon merkezi yetkilileri ve engelli aileleri katıldı. Engelli aileleri adına konuşma yapan Hüseyin Yaylıcı, Genel Kurul’da oylanacak yasa değişikliği ile engellilerin ya yok sayılarak evlerinde kaderlerine terk edeceğini ya da engelli de olsa çocukların önemli olduğu gerçeğini benimseyerek bu hizmeti sürdürmeye öncelikle karar verileceğini söyledi. Bir çocuğun eğitim maliyetinin devlete oranla 1/5 oranında azalmakta olduğunu ileri süren Yaylıcı, özel eğitim kurumlarında çok daha iyi koşullarda eğitim verildiğini ileri sürerek, "Bizler engelli çocuklarımızın bu kurumlarda eğitim görmelerine devam etmesini istiyoruz. Bu doğrulta genel kurulda yapılacak olan yasa tasarısının değerlendirilmesini bekliyoruz" dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından veliler ve rehabilitasyon merkezi yetkilileri basına kapalı olarak yapılan AK Parti İl Başkanlığı’ndaki toplantıya geçti.

...
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:03:53
Güncelleme :9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?