19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Enkazın altında servet var

Kargo Terminali'nde American Express Kredi Kartları'nın 15 milyon doları vardı. Nakit paranın yangından ne derece etkilendiği henüz saptanamadı. Kargoda kuyumcuların da 80 kilo altını olduğu sanılıyor. Enkazdan radyasyon sızıntısı olup olmadığını ölçmek için uzmanlar iş başındaydı.

15 milyon dolar, küller içinde kaldı

Yanan kargo bölümünde kilolarca altın ile 15 milyon dolar tutarında para bulunduğu bildirildi. Radyoaktif arama yüzünden, para ve altının akibeti öğrenilemiyor.

Kredi kartı şirketi American Express'in Türkiye'den nakit para transferlerini gerçekleştiren Erktrans Limited Şirketi Genel Müdürü Sarp Tarhancı, 15 milyon dolar tutarında parayı, İngiltere'de bulunan Sigorta Loyd's of London'a göndermek için kargo şirketine teslim ettiklerini ancak bir daha haber alamadıklarını söyledi. Tarhancı, yanan bölümde radyoaktif araştırmalar yapıldığı için kargo bölümüne girilip, paraların durumunu öğrenemediklerini belirterek şöyle konuştu: "Firmamız nakit para, altın ve mücevher transferleri yapıyor. 

Bizim kasalarımız çelik ancak kargo bölümündeki kasalar, 10 metrekare büyüklüğünde odalardan oluşuyor. Bu kasaların yangından ne kadar etkilendiğini bilmiyoruz." Yangının hemen ardından Sigorta Loyd's of London'a bilgi verdiklerini ifade eden Tarhancı, "İngiltere'den ekspertizler yola çıktı. Onlarla birlikte kargo bölümüne gireceğiz" dedi. Paranın sterlin, dolar, euro ve Japon Yeni cinsinden olduğunu kaydeden Tarhancı, "Paranın yanmış olması durumunda ilgili ülkelerin merkez bankalarına haber verilecek ve paralar yeniden basılacak" diye konuştu.

80 KÜLÇE ALTIN...
Atatürk Havalimanı'nın yanan kargo bölümünde kilolarca külçe altın bulunduğu da ortaya çıktı. Bu altınların durumu da henüz netlik kazanmadı. Olayın ardından havalimanına koşan çok sayıda nakliye şirketi yetkilisi, kendi kargolarıyla ilgili bilgi almak istediler. Ancak bir muhatap bulamadılar. Ferrari Nakliye Firması'nda çalışan Yalçın Akal, "6 kilo işlenmiş altını, yangının çıktığı gün saat 14.00'de teslim ettik. Altın ve paralar genelde çelik kasada saklanıyor. Altınların durumuyla ilgili bir açıklama yapılmıyor" dedi. Malların sigortalı olduğunu kaydeden Akal, "80 külçe altın olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 05:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CENGİZ IP: 85.97.181.xxx Tarih : 26.05.2006 23:36:48
YAZIK MİLLİ SERVET İNŞALLAH ART NİYET YOKTUR