16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Er Erdil'e ziyaretçi yasağı

Artık dışarıdan yemek getirmesi de yasaklanan İlhami Erdil'in koğuş arkadaşları kimler?


Tekirdağ’ın Saray İlçesi'ndeki kapalı cezaevinde, ‘haksız mal edinmek’ten kesinleşmiş 2.5 yıllık cezasını çekmeye geçen hafta başlayan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, ziyaretçisiyle görüştürülmedi. İş arkadaşı olduğunu söyleyen ziyaretçi Demirdöküm Fabrikası eski genel müdürü Metin Batılı, yanında getirdiği erzakı cezaevi yönetimine bırakarak Saray'dan ayrıldı.

Ziyaret günü olan bugün, sabah saatlerinde Saray Kapalı Cezaevi'ne gelen Metin Batılı, arkadaşı olduğunu söylediği emekli Oramiral İlhami Erdil'i görmek istedi. Ancak cezaevi yönetimi, Metin Batılı’nın, Erdil ile yakın akrabalığı olmadığı gerekçesiyle görüş izni vermedi. Bunun üzerine Saray Adliyesi'ne giden Metin Batılı’ya cumhuriyet savcısından da izin çıkmayınca, yanında getirdiği giysi ve gıda malzemelerini cezaevinde görevli personeline teslim etti.

Cezaevi önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metin Batılı, “Biz İlhami Paşamla bir müddet iş arkadaşlığı yaptık. İlhami Erdil Paşa çok iyi ve kişilik sahibi bir insandır. Bugün görüş günü olması nedeniyle kendisini ziyarete geldim. Fakat içeri alınmadım'' dedi.

AİLESİYLE BİR DEFA TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Diğer mahkumlarla birlikte aynı muameleyi gören Erdil'in, cezaevine girdiği 2 Temmuz gününden bu yana sadece 2 gün önce eşi ve kızıyla cezaevinde bulunan ankesörlü telefondan kısa bir süre görüştüğü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söylediği belirtildi.

KARAVANA YEMEK YİYOR

Gazetelerde İlhami Erdil’e özel kebap servisi başlığıyla yer alan haberlerin ardından Saray Kapalı Cezaevi yönetimi, cezaevine dışarıdan yemek alınmasını kesinlikle yasakladı. İçeri sadece ziyaret gününde mahkum yakınlarının getirdiği yiyecekler alınırken, İlhami Erdil'in diğer tutuklu ve hükümlülerle birlikte karavana yemek yediği belirtildi.

PAŞANIN KOĞUŞ ARKADAŞLARI

3 Temmuz günü avukatı Dinçer Eskiyerli ve armatör arkadaşı Akın Falay ile birlikte Saray Kapalı Cezaevi'ne gelerek teslim olan Erdil, adam yaralama, çek kanununa muhalefet, sahtecilik, askeri firari ve askeri emre itaatsizlikten tutuklu bulunan 7 mahkumla birlikte aynı koğuşta kalıyor.

Erdil'in K- 1 tipi olan 3 nolu koğuşundaka arkadaşları karşılıksız çek suçundan 2 yıl 2 ay 27 gün hapse hükümlü Efraim Sezen, adam yaralamadan 2 yıl 2 ay 20 güne hükümlü emekli komiser Hasan Uludağ, resmi evrakta sahtecilikten 1 yıl 8 aya hükümlü Erdal Kocagöz, karşılıksız çekten 221 güne hükümlü Emin Nallar, silahla yaralamadan 5 yıla hükümlü Hüseyin Yıldız, askeri firari Vedat Gümüş ve emre itaatsizlikten tutuklu Güner Gündoğdu.




Mehmet YİRUN / DHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 17:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?