28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Erciş'te PKK ile çatışma

Van'ın Erciş İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile çatışmaya giren teröristlerden 3'ünün öldürüldüğü, 1 korucunun da şehit olduğu bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Kardoğan köyü kırsalında bu sabah güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, 3 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Bir köy korucusunun da şehit olduğu çatışmaların yer yer sürdüğü bölgeye takviye ekiplerin gönderildiği kaydedildi. 

AĞRI'DA PKK'YA AİT 5 SIĞINAK BULUNDU

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 5 sığınak bulundu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'ya karşı operasyonlarını sürdüren Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğubayazıt ilçesi Kalecik köyü kırsalında 5 sığınak buldu.

Sığınaklarda yapılan aramada, terör örgütü üyelerine ait olduğu tespit edilen çok sayıda gıda ve giyim malzemesi ele geçirildi.

3 PKK'LI DA YAKALANDI

Gaziantep'te, farklı tarihlerde değişik yerlere bomba konulmasının planlayıcısı oldukları iddia edilen 3 kişinin, Mersin'de yakalandığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ile Terörle Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde, geçen hafta 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda yakalanan terör örgütü MLKP mensubu 23 kişinin İstanbul'a getirilip mahkemeye çıkarılmalarının ardından operasyonlara devam edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bir eve düzenledikleri operasyonda, terör örgütü MLKP mensubu oldukları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan 3 zanlının, üzerlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan aramada, “mevcut anayasal düzeni değiştirerek, yerine Marksist/Leninist ideolojiye dayalı bir düzen kurmak için ülke genelinde silahlı faaliyet gösteren MLKP örgütüne” ait çok sayıda örgütsel doküman ile örgütün eylem planlarının bulunduğu CD'ler ele geçirildi.


İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 13:41:15
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 14:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can ak IP: 85.108.183.xxx Tarih : 29.09.2007 19:23:53

hepimiz kardeşiz bu kanın durmasına birisi dur desin artık