28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Erdoğan, Annan ile görüştü

Başbakan Erdoğan, Davos’ta başbaşa görüştüğü BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Türkiye’nin açıkladığı Kıbrıs eylem planına olumlu yaklaştığını açıkladı. 

Erdoğan gazetecilerin bir sonraki görüşmenin nerede ve ne zaman yapılacağına dair sorularına ise “Şu anda bunlar belli değil ama en kısa sürede” yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’la görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kısa bir açıklama yaptı ve görüşmenin gayet olumlu geçtiğini belirterek ağırlıklı olarak 10 maddelik eylem planının müzakere edildiğini söyledi.

Erdoğan “Kendileri de bu 10 maddelik planımıza olumlu yaklaşıyorlar. Plan üzerinde çalışmalarını tamamladıktan sonra BM Genel Sekreteriyle yeniden biraraya geleceğiz” dedi.

Erdoğan gazetecilerin bir sonraki görüşmenin nerede ve ne zaman yapılacağına dair sorularına ise “Şu anda bunlar belli değil ama en kısa sürede” yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca BM Genel Sekreterinin, Nisan 2004 referandumundan sonra yayınladığı rapor konusundaki hassasiyetini de koruduğunun altını çizdi.

Görüşmede gündeme gelen diğer konunun ise Filistin seçimleri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan bu konuda da Filistin seçimlerinin bu ülkeyi bölgeyi barışa, istikrara götürmesi için BM Genel Sekreteriyle görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Yunanistan’ın eylem planını reddetmesine yönelik açıklaması hakkında da “Yunanistan’ın kendi düşüncesidir, saygıyla karşılıyoruz ancak unutulmaması gereken bir şey varsa o da çeşitli bölgelerden destek aldık. Son olarak İtalya, İspanya desteğini dile getirdi. Ayrıyaten Avrupa Birliği komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in açıklaması var, İngilizlerin açıklaması var. Artık Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin konuyla ilgili çalışmalarını yapmasını, tamamlamasını bekliyoruz dedi.

Son kez daha tekrar ediyorum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görüşmeden memmun çıktı, görüşmenin verimli olduğunu söyledi ve BM Genel Sekreterinin Türk girişimi üzerine çalışmalarını tamamladıktan sonra Annan’la yeniden biraraya geleceğini söyledi. Zaman belli değil, en kısa süre dedi. Zaman ve yer daha sonra belli olacak.
.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 11:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?