19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erdoğan: Erken seçim olmayacak

Cezayir dönüşü ATA Uçağı'nda Danıştay'a saldırıyla ilgili soruşturmayı değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Susurluk, belki Küre, Sauna bağlantıları ortaya çıkacak. Bazı ilintiler var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'a saldırı konusundaki gelişmeleri yorumlarken, "Raftaki dosya Susurluk da olsa açacağız" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Çözülme başladı, halkalar teker teker ortaya çıkıyor. Susurluk, belki Küre ve Sauna bağlantıları ortaya çıkacak. Bazı ilintiler var" dedi. 

Erdoğan Danıştay ve piyasalar hakkında kapsamlı açıklamalar yapmak amacıyla AKP Grubu'nu bugüne erteledi. Erdoğan Ata uçağında yöneltilen sorular üzerine şu yanıtları verdi: 

"Mısır yolunda terör ve çete ilişkilerinden söz ettik. Terörün kendi çetesini oluşturarak idame-i hayat (yaşamını sürdürmeye) çalıştığını söyledik. Çözülme başladı, halkalar teker teker ortaya çıkıyor. Nerelere varacağını önümüzdeki günler ve haftalar gösterecek umudundayım. Ele geçen bilgi ve belgeler sinyalini veriyor."

İZLİYORUM MARKAJDAYIM 

"Bizzat işin içindeyim. Hafta bir, haftada birkaç kez arkadaşlarla toplanıp, ben olmazsam Abdullah Bey (Gül) vasıtasıyla yakın markajda bulunacağım. Yürütme olarak üzerimize düşeni yapıp bir an önce konuyu yargıya teslim etmek istiyoruz. Geçmişte olduğu gibi bir şeylerin üzerinin kapatılmasına, rafa kalkmasına izin vermeyeceğiz. Varsa raftakileri tek tek indirip inceleyeceğiz."

KAMERALAR GÖSTERİYOR:

"Kameralara yansıyan görüntüler olayın nereye kadar varacağını gösteriyor. Halkalar üst üste geldikçe Susurluk belki Küre ve Sauna bağlantıları ortaya çıkacak. Bunu şu an söylemek yersiz olur. Ortaya çıktıkça açıklayacağız. Emniyet, istihbarat üzerine gidiyor."

ÇOK ETKİLENMEDİK 

"Benim piyasalardaki gelişmelerden endişem yok. Sabah erken saatlerde Ali Bey'le (Babacan) görüştüm. IMF'nin memnun ayrıldığını aktardı. Belki tasarruf konusunda dikkatli olmalıyız bunun hazırlığı içindeyiz. Piyasalar taban yaptı, İMKB 35 bine indi ama bugün 37 bine çıktı. Dünya piyasaları da etkileniyor. Borsa 35 binde iken ortalamanın üstünde etkilendik ama bugün yükselince ortalamanın altına indik. Piyasalarda daha önce yakaladığımız yere tekrar çıkacağımızı düşünüyorum." 

BUTEFLİKA'NIN TALEBİ 

"Cezayir Devlet Başkanı Buteflika bana şöyle dedi: 'Osmanlı buraya kendisi gelmedi, biz Osmanlı'yı çağırdık, Osmanlı'yı biz göndermedik, Osmanlı kendisi gitti. Size düşen ahlaki bir sorumluluk var. Osmanlı'nın eserlerini ortaya çıkarmak.' Ben de Kültür ve Turizm Bakanı'na talimat verdim."

ÖTEKİ KAVRAMIMIZ YOK

Başbakan Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP'nin siyasi literatüründe öteki kavramının olmadığını ve olmayacağını belirtti.


Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Danıştay'a yapılan saldırının, katilin gerçek yüzünü görmek istemeyenler var. Ülkeyi yolumuzdan çevirmek isteyenler amacına ulaşamayacaktır. Biz, hizmet kadrosuyuz. Bizim için öncelik birlik ve beraberlik olmuştur. Bundan sonra da siyasetin amacı Türkiye olacaktır, 73 milyonun huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz."

Erdoğan, Danıştay'a yapılan saldırının üzerinden 1 hafta geçmeden büyük ölçüde aydınlatıldığını belirterek bağlantılarının da ortaya çıkarıldığını söyledi. Saldırının Türkiye'deki huzuru gölgelemeye yönelik kanlı bir komplo olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bu olayı bütün yönleriyle hiçbir karanlık nokta kalmayana kadar elimizden geleni yerine getirme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin yakaladığı huzur ve istikrarı koruması için uyanık olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Her kim ki millet ile yolunu psikolojik duvarlarla bölmek istiyorsa onunla yolumuz baştan ayrılmıştır. Halkımızı bir bütün olarak kucaklıyoruz, hiçbir gerilimin tarafı değiliz ve olmayacağız. Türkiye'nin bütünlüğünden gözümü ayırmayacağız. Bize oy vermeyenin de huzuru için çalışıyoruz" diye konuştu. 

ERKEN SEÇİM YOK

Başbakan Erdoğan Erken seçim beklentilerinin son dönemde arttığını gözelmlediklerini vurgulayarak "Hiç heveslenmesinler, erken seçim yok" dedi. Erken seçim isteyenlerin geçmişteki alışkanlıklarının devamını beklediğini kaydederek "Biz o senaryoların aktörü olmadık" diye konuştu. Erdoğan, ayrıca hiç kimsenin seçim ekonomisini aklından geçirmemesini istedi.

KATİLİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEMİYORLAR

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, Danıştaya yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saldırının artık hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde, Türkiye'nin huzurunu sabote etmeye yönelik kanlı bir komplo olduğunu kaydeden Erdoğan, olayın bütün boyutlarıyla Hükümetin takibinde olduğunu söyledi.

Milletin birlik ve beraberliğini psikolojik duvarla bölmek, milleti farklı kutuplara çekmek isteyenlerle yollarını baştan ayırdıklarını vurgulayan Erdoğan, “Milletle kalbi bağlarımızı zayıflatacak çabalar, boşa çıkacaktır. Türkiye'yi, halkımızı bir bütün olarak kucaklıyoruz. Hiçbir gerilimin tarafı değiliz, hiçbir gerilimin tarafı da olmayacağız” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, hep uzlaşı arayışı içinde olduklarını, aklın yolunu takip ettiklerini; bundan sonra da yollarına bu şekilde devam edeceklerini bildirerek, cumhuriyetin, devletin temel ilkelerine, adalete, hukuka yürekten bağlı olduklarını, herkesten de bunu beklediklerini söyledi.

Erdoğan, Danıştaya yönelik saldırıyla kanlı komplonun arkasından ”bir ihanet çetesinin çıktığını” bildirerek, bu çetenin hedefinin, Türkiye'deki istikrar, huzur, kalkınma olduğunu kaydetti. 

BAYKAL: HÜKÜMET ŞEYTAN TAŞLIYOR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Danıştay saldırısıyla Susurluk arasında bağ bulunduğu iddialarını, hükümetin yeni bir senaryosu olarak nitelendirdi. Baykal, “Hükümet şeytan taşlıyor” dedi.

Parti meclisi toplantısı öncesi soruları yanıtlayan CHP lideri Deniz Baykal, Danıştay’a yönelik saldırının ardından hükümetin, telaş içinde olayı çarpıtma ve saptırma gayreti içine girdiğini savundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “süprizi bekleyin” dediğini hatırlatan Deniz Baykal, yargı kararı çıkmadan Başbakan ve bakanların hüküm verdiğini söyledi.

Derin devlet ve Susurluk bağlantılarına işaret edildiğini vurgulayan Baykal, “Şeytan taşlayarak, derin devlet, susurluk ilişkileri anlatarak iddiayı kanıtlama imkanı yoktur. Kanıt bekliyoruz. Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan arasındaki bağlantı hukuki dayanaklarıyla güven verici bir şekilde ortaya konulamamıştır” dedi.

Açıklamaları “ıvır-zıvır” olarak niteleyen Deniz Baykal, “Başbakan, Susurluk örtbas edildi diyor. Siz açın o zaman, bunun önünde bir engel yok. Susurluk’la bağlantısı varsa ortaya çıkarın, ama nutuk atıyorlar” diye konuştu.



Sabah
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 11:50:51
Güncelleme :24 Mayıs 2006 Çarşamba 15:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necdetaybar IP: 85.103.237.xxx Tarih : 24.05.2006 10:44:41
Sayın başbakan o cesaret sizde varsa saygılarımı sunarım ve sizi canıgönülden kutlarım.Bunu başarabilseniz siz kahraman olursunuz.Kahraman olmak isteyen sonunu düşünmez.