28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Erdoğan: Müdahalede geç kalmadık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuş gribinin görüldüğü bölgelerde halkın bilinçlenmesinin önemine işaret ederek, vatandaşların kaz, tavuk, hindi gibi kanatlı kümes hayvanlarını saklamadan itlaf için yetkililere teslim etmesini istedi.

AK Parti Genel Merkezi'ne girişte gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, kuş grbinin görüldüğü bölgelerdeki kanatlı hayvan itlafı için bütçeden 50 trilyon liralık ödenek ayrıldığını, son gelişmeler üzerine Maliye Bakanlığı'nın ek bir ödenek ayıracağını kaydetti. Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın sözkonusu ödeneği valiliklere aktaracağını söyledi. Bugünün ilköğretim okulları için karne günü olduğunu hatırlatan Erdoğan, valilikler ve cuma hutbesi vasıtasıyla halkı bilinçlendirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Bir gazetecinin, kuş giribine müdahale edilmesinde ve teşhiste geç kalındığına ilişkin eleştirileri hatırlatması üzerine Erdoğan, Balıkesir'de kuş gribinin ortaya çıkmasından sonra Sağlık Bakanlığı'nın her an istim üzerinde olduğunu ve gerekli tedbirleri aldığını, olaylara hemen müdahil olduğunu kaydetti. Erdoğan, bir gecikme olduğu görüşünü kabul etmediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 11:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?