28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Erdoğan: Saldırının ayrıntıları çözülüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştaya yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak, “Zincirin halkalarını tek tek tespit ediyor ve sona yaklaşıyoruz. Polisimiz, istihbaratımız başarılı bir sınav veriyor. Hedefimiz, son noktaya ulaşabilmek” dedi.

Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Formu Ortadoğu Toplantısı çerçevesinde düzenlenen toplantıda, yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Danıştaya yapılan saldırıyla ilgili gelişmelerin sorulması üzerine, şöyle konuştu: “Bunlar geçici durumlar. Ben bunu baskı olarak görmüyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Puslu havayı sevenlerin gayretleri bunlar. Şu anda bizzat kendim takip ettim. Takip ettiğim, bu yakalanan failin bağlantıları neresidir konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Zincirin halkalarını tek tek tespit ediyor ve sona yaklaşıyoruz. Bugüne kadar bu tür olaylarda şu andaki operasyonlar gibi netice alan operasyonlar hiç olmadı. Polisimiz, istihbaratımız başarılı bir sınav veriyor. Hedefimiz, son noktaya ulaşabilmek.”

'KUKLA ELİMİZDE, SIRA KUKLACIDA'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ”Türkiye'nin huzuruna sıkılmış, birlik beraberliğe sıkılmış, iktidara sıkılmış kurşunları aleyhimize kullanacakların hevesleri kursaklarında kalacaktır” dedi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda düzenlenen AK Parti Van İl 2. Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, zaman zaman Türkiye'de bazı olumsuzlukların meydana gelebileceğini belirterek, bu olumsuzlukların kimseyi karamsarlığa düşürmemesini istedi.

Türkiye'de bir kaç gün önce herkesin lanetlediği bir olay meydana geldiğini belirten Bakan Çelik, şunları söyledi: 

“Hepimizin lanetlediği bir terör olayı meydana geldi. Danıştay 2. Dairesine bir serseri, adeta kimin kuklası olduğu belli olmayan bir adam gitti. Silahlı bir saldırı düzenledi. Değerli bir hakimimiz vefat etti. Bu arada bu serseri yakalandı. Ama kuklacı yakalanmadı. Şu anda polisimiz, emniyetimiz kuklacının peşinde. Onun ipini kim sallıyorsa onun peşinde. İnanıyorum ki bu kuklacı da en kısa zamanda yakalanacak ve birilerinin iddia ettiği gibi, birilerinin de arzu ettiği gibi kuklacının da çok farkı çevrelerin adamı olduğu ortaya çıkacaktır. Bugünkü gazetelere bakarsanız ne dediğimi çok iyi anlarsınız.”

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

“Değerli bir hakimin cenazesini bahane ederek, uzun zamandır partimize karşı kin ve nefret duygularını içinde depolayan bazı siyasi muhaliflerimiz, bazı ideolojik gruplar, adeta Kocatepe Camisi'nin avlusunda kin ve nefretlerini kustular. Şunun bilinmesinde fayda var, Türkiye'nin huzuruna sıkılmış, birlik beraberliğe sıkılmış, iktidara sıkılmış kurşunları aleyhimize kullanacakların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Onların bu gayretlerini boşa çıkaracağız. Bu memlekette huzursuzluk çıkaranlar öncelikle bu ülkenin düşmanıdır, iktidarın düşmanlarıdır. Bu tezgaha gelmeyelim, bu tuzağa düşmeyelim.”
aa
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2006 Pazar 19:26:48
Güncelleme :21 Mayıs 2006 Pazar 19:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?