19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erdoğan ateşleyemedi VIDEO

İstanbul Europa Race Büyük Deparı yelken yarışmasını başlatmak için start tabancasını eline alan Başbakan tabanca çalışmayınca zor anlar yaşadı

Avrupa'nın en prestijli yarışı için efsane yelkenciler Topkapı'dan Nice'e "Yelkenler Fora" dedi. İstanbul'dan başlayıp Nice ve Barcelona etaplarının ardından Fransa'nın Brest kentinde son bulacak olan "İstanbul Europa Race" yelken yarışının startını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahırkapı açıklarında, tekneden verdiği start ile başlattığı yarış, Nice ve Barcelona kentinden sonra 23 Eylül Çarşamba günü Brest'te son bulacak. Yelkenciler 150 bin Avroluk ödülü kazanmak için mücadele edecek.

Başbakan Erdoğan'nın yarışa start verecek olması nedeniyle boğazda olağanüstü güvenlik önlemleri uygulandı. Başbakanı taşıyan tekneye sahil güvenlik ekipleri de eşlik etti. Helikopter ile havadan da kontrol edilen Başbakan'ın teknesi start noktasında yerini aldıktan sonra Erdoğan'ın tabanca ile ateş etmesinin ardından yarış başladı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü desteği ile düzenlenen Avrupa'nın en büyük yelken yarışlarında en son teknolojiye sahip tekneler bir ay süresince kıyasıya mücadele içine girdi. Tekneler 4 bin deniz mili kat edecek. Başta İspanya ve Fransa olmak üzere yüzbinlerin yakından izlediği yarışın İstanbul'un tanımına büyük katkı sağlaması bekleniyor

Dünyanın bir numaralı yelkencisi olarak gösterilen Micel Desjoyeaux'un de yarışa dahil olması ile İstanbul Europa Race'yi daha da heyecanlı hale getirdi. Fransa'da "Profesör" lakabı ile anılan Desjoyeaux, 25 bin millik rotayı 84 günde tamamlayarak en son yarışmanın da galibi olmuştu.

 

VATAN-MİLLİYET
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 20:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?