19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erdoğan; Okullardaki üç beş olayı abartmayalım

Başbakan Erdoğan, okullarda tırmanan şiddet olaylarına ilişkin 'üç beş olay' diyerek, bu olayların basında yer almasını, terör olaylarının propagandasını yapmaya benzetti.

Arap Birliği Zirvesi'ne katılmak için Sudan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, okullarda meydana gelen şiddet olaylarının önlenmesiyle ilgili bir soruya yanıt verdi.

Gazetelerin ve televizyon kanallarının okuldaki şiddete ilişkin haberleri abartılı verdiğini söyleyen Erdoğan, “olayların adedi Türkiye genelinde kaç tanedir? Lütfen buna bir bakalım. Bunlar ne kadar yayınlanırsa, ne kadar abartılı olarak verilirse, bu işi teşvik o kadar artar” yorumunda bulundu.

“Sayılara baktığımız zaman üç beş tane olay var. Üç beş olay, adeta Türkiye'nin her yerinde okullar sanki kan gölüne dönmüş, böyle anlaşılıyor... Yazıktır” diyen Başbakan, okullardaki şiddet olayları hakkında yayın yapılmaz ise bu konuda netice alınabileceğini savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Erdoğan , “bu aynen nasıl ki terörü, yayın olarak yaygınlaştırmak, onun propagandasını yapmak, teröriste adeta çanak tutması, bu olaylarda da maalesef bu işleri bu kadar yayınlamak, bu kadar bu işleri televizyonların gündeminde tutmak, gazetelerimizde yayınlamak, insanlarımızı o kadar rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 21:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?