22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Erdoğan'a "Arabistan'a git" demiş

Başbakan'ın ifadelerine karşılık Cunda adasından kaleme aldığı duygusal yazılarla demokrasi kampanyası başlatan Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un, bir yıl önce Erdoğan için "Arabistan'a gitsin" dediği ortaya çıktı.

Coşkun, başörtüleriyle okumak isteyen kız öğrenciler için "İstiyorlarsa Suudi Arabistan'a gitsinler." diyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, "Çöl yolcuları" başlıklı bir yazıyla destek verdi.

Coşkun, 9 Mayıs 2006 tarihli yazıda şu ifadeleri kullandı: "Bence bu arkadaşlar develere binip 'İslam'a uygun laik anayasa yapılır' diye hep birlikte Arabistan çölüne açılabilir. Öndeki devede fikir babası olarak Bülent Arınç olmalı. Elbette Başbakan ve diğerleri de...

" Bekir Coşkun, 22 Temmuz'da sandıktan çıkan sonuçları da içine sindiremediğini her fırsatta dile getiriyor. Coşkun, yazılarında, "cahil ve paragöz" olarak resmettiği seçmene olan kızgınlığını "Göbeğini kaşıyan adamın zaferi" benzetmeleriyle dışa vurdu.

Demirel, 2 Mayıs 2006'da katıldığı bir televizyon programında, başörtülü kızların Türkiye'de eğitim zorluğu konusu gündeme gelince çok tartışılan şu açıklamayı yapmıştı: "Orası üniversite, kuralları var. İlla başı bağlı okumak istiyorsan, başı bağlı olarak okunabilen yerler var, oraya git. Arabistan'da falan öyle yerler vardır, oraya gidin."

Zaman
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 06:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESRA UYGUN IP: 88.255.57.xxx Tarih : 24.08.2007 10:16:18
SİZİN GİBİ BENCİL İNSANLARIN YÜZÜNDEN BEYİN GÖÇÜ YAŞANIYOR.KİMSEDE TOPRAĞINI TERKEDİP GİTMEYECEK.SORUNU OLAN VARSA O GİTSİN.BU VATAN NELER ÜSTÜNE KURULDU BİLİYORMUSUNUZ BENCE BİLMİYOR GERÇEKTEN BİLSE SESİNİ KISAR KALEMİNİ KIRARDI.YAZIK SANA...................