22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Erdoğan'dan askeri operasyon sinyali

Erdoğan, PKK’yla mücadele konusunda atılan diplomatik adımlar olduğunu belirterek “Güvenlik güçlerimizin atacağı adımlar var. Bunlar konuşulmaz, bunlar yapılır” dedi. 


Başbakan Irak konusuna da değindi ve Kerkük’ün etnik bir grupa ait olmadığını vurguladı. Kerkük’ün küçük bir Irak olduğunun altını çizen Başbakan, “Kerkük’te yıl sonunda referandum yapılacak. Buna tüm Irak halkı karar vermeli. Referandum tüm Irak’ta yapılmalı” dedi. 


Erdoğan, İran’la ilgili krize de değinerek bu ülkeye bir müdahele beklemediğini belirtti. 


Ancak nükleer silahlanmaya izin verilmeyeceğini kaydededen Erdoğan, farklı yaptırımların gündeme gelebileceğini ifade etti. 

El Cezire televizyonuna konuşan Başbakan Erdoğan PKK ile mücadele konusunu değerlendirdi ve Türkiye'nin terörle mücadelede dünya ülkelerinden destek alamamasından şikayet etti.

Kuzey Irak'taki durumdan rahatsızlığını da dile getiren Erdoğan, "Avrupa'da gerek Fransa gerekse Belçika'daki operasyonlarla finans kaynağının kurutulması konusundaki adımların atılması önemli. Ama bunun çok daha hızlı geliştirilmesi gerekiyor. Çünkü bizim oyalanmaya pek zamanımız yok. Oyalama politikasına tahammülümüz yok" diye konuştu.

Erdoğan, PKK ile mücadelede atılan diplomatik adımlar bulunduğunu belirterek, "Güvenlik güçlerimizin attığı atacağı adımlar var. Bunlar konuşulmaz, bunlar yapılır" ifadesini kullandı.

Kerkük sorunu:
Konuşmasında, Kerkük sorununu da değerlendiren Erdoğan, Kerkük'ün etnik bir unsurun malı olamayacağını söyledi.

Kerkük'ün demografik yapısının değiştirilmesine dönük çalışmaların herkes tarafından bilindiğini kaydeden Başbakan, "Referandum Irak genelinde yapılmalı" dedi.

Kerkük'ün küçük bir Irak olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kerkük'de yılsonunda referanduma gideceğiz. Ondan sonra da yaptık oldu olacak. Olmaz öyle şey. Bunun çok ciddi sıkıntıları olur. Bununla ilgili bir refarandum mu yapılacak. Kerkük'de olmaz. Tüm Irak'ta olur. Tüm Irak halkı verir bunun kararını. Bunu bir dost olarak, bir komşu olarak söylüyorum. Kerkük üzerinde hesabı olan birisi olarak konuşmuyorum. Ama birileri ileri geri konuşuyor. Bu konuşanlar Kerkük üzerinde hesabı olanlar olarak konuşuyor" ifadesini kullandı.

İran:
Başbakan Erdoğan İran konusunda da net konuştu ve bir müdahale beklemediğini söyledi. Erdoğan, nükleer silahlanmaya izin verilmeyeceğinin de altını çizerek, "Farklı ambargolar, yaptırımlar gündeme gelebilir dedi.

Cumhurbaşkanlığı tartışması:
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı tartışmalarıyla rejim tartışmalarının bir arada yürütüldüğüne ilişkin bir soruyu da yanıtladı.

Başbakan, "Bunlar niyet okuyucu, cahil, rutinci. Kimse bizim demokratik olmayan bir hedefe yöneldiğimizi söyleyemez. Burada düşünce, din ve vicdan özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü olacaktır" şeklinde konuştu.
Cnn Türk
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 15:45:45
Güncelleme :25 Şubat 2007 Pazar 19:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?