19
Nisan
2024
Cuma
GÜNCEL

Erdoğan'dan elçiye 'türban' fırçası

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de halkla buluşma toplantısı, Türk Büyükelçiliği’ne türbanla giriş yine türbanlı pasaport fotoğrafı tartışmasına sahne oldu. 

Erdoğan, Büyükelçi Mehmet Ali İrtemçelik, salondakiler tarafından yuhalanırken müdahale etti.

HIRİSTİYAN KABUL EDİYOR

Toplantıda türbanlı bir kadın, "Aynı zamanda Alman vatandaşıyım. Bu kıyafetimle bir hıristiyan ülkeden kimlik belgesi alabiliyorum, ama pasaport almak için kendi ülkemin konsolosluğuna gittiğimde saçlarımı babaannemlerinki gibi bağlamamı, saçlarımın da biraz görünmesini istiyorlar" dedi. 

Erdoğan, Büyükelçi İrtemçelik’e dönerek, "Böyle bir uygulama mı var?" diye sordu. İrtemçelik, yanıt vermeye hazırlanırken vatandaşlar tepki göstererek, yuhaladı. 

İrtemçelik, pasaport fotoğraflarıyla ilgili genelgenin varlığını doğrulayarak, "Merkezden aldığımız talimatları uyguluyoruz" dedi. Erdoğan, "yazılı mı?" diye sorunca, İrtemçelik, "yazılı" diye cevap verdi. 

Salondakiler İrtemçelik’i yuhalayınca müdahale eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyükelçiliği’ne benim vatandaşım bu kıyafetiyle girer, bir genelge olduğunu hiç zannetmiyorum, bunu bir kere göreceğim" diye konuştu. 

İrtemçelik de, "Efendim bu konu elçiliklere giriş değil, pasaportlardaki fotoğraflarla ilgili" karşılığını verdi.

ÇÖZÜMÜ EMREDECEĞİM

"O genelgeyi göreceğim" diyen Erdoğan’ın, "Bakacağım. Çözümünü de buraya emredeceğim inşallah. Bu genelge nasıl gönderildiyse o şekilde de iptal edilir" sözleri büyük alkış aldı.



.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 10:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?