19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erdoğan'dan Gates onuruna yemek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Microsoft Başkanı ve Baş Yazılım Mimarı Bill Gates onuruna bir akşam yemeği verdi.

Yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, "Tutkuyla, heyecanla, kararlılıkla ilerlediğimiz ideal, bilim ve teknolojiye odaklanmış, bilişim teknolojilerini etkin bir araç olarak kullanan, bilgiye dayalı karar alma süreçleriyle daha fazla değer üreten, refah düzeyi hızla yükselen bir Türkiye idealidir" derken, Bill Gates ise, "Türkiye gelecekte dikkate değer bir potansiyeldir" diye konuştu.

Dolmabahçe Sarayı'nda verilen yemeğe, Erdoğan ve Gates'in yanısıra, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, iş ve basın dünyasının temsilcileri katıldı.

Yemekte ilk konuşmayı Başbakan Erdoğan yaptı. Erdoğan, tutkuyla, heyecanla, kararlılıkla ilerledikleri idealin, bilim ve teknolojiye odaklanmış, bilişim teknolojilerini etkin bir araç olarak kullanan, bilgiye dayalı karar alma süreçleriyle daha fazla değer üreten, refah düzeyi hızla yükselen bir Türkiye ideali olduğunu söyledi. Hükümet olarak yenilikçi yaklaşımlarla yapılan AR-GE çalışmalarının da katkısıyla mevcut ulusal sinerjiyi daha da yükseltmek istediklerini belirten Erdoğan, "Bunu da yerli teknolojilerin, özellikle şirketlerimizi kastediyorum, miktar ve kalitede üretkenlik çıtalarını, dünya standartlarına yükselterek, ulusal bilgi ve birikim devlerini ülkelere çekerek ve küresel fırsatları birlikte değerlendirerek başarabileceğimize inanıyorum. İşte bunun için de dostum Bill Gates'in ülkemize bir kez daha yaptığı ziyareti önemsiyorum. Kendisine hoşgeldiniz diyorum" dedi.

Bunun için Türk iş dünyasının temsilcilerinin hem Türk ekonomisine hem de halkın bilgi çağının nimetlerine kavuşturulmasına katkısı olacağına inandığını kaydeden Erdoğan, "Bu alanda birlikte yapacağımız çok iş olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Şu anda adımı atmış bulunuyoruz. Geçen hafta içersinde Ankara'da, ilgili arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda da bununla ilgili adımı attık. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bu çalışmayı sürdürüyor. Öyle zannediyorum ki, kısa zaman içersinde de artık işin çerçevesi tamamıyla açıklanacak ve bu çerçeve içersinde yer alacak aktörlerimize buradan daveti yapmış bulunuyorum. Süratle işi bitirelim. Gerek İstanbul Ticaret Odamız'la gerekse İstanbul Sanayi Odamız'la ve şu anda aktif olan müteşebbislerimizle bunu gerçekleştirelim diyorum. Yer noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Bunları üniversitelerimizde gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Başbakan'ın ardından söz alan ve Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bill Gates ise, Erdoğan'la Microsoft'un Türkiye'de yaptığı yatırımlar üzerinde konuştuklarını belirterek, Türkiye'nin gelecekte dikkate değer bir potansiyel olduğunu vurguladı. Fırsatları başarmanın insanın yaşadığı yere bağlı olduğunu ifade eden Gates, "Çünkü fırsatlar zorluklar çıkarır. Bazı fırsatlar gerçekten eğitimin üzerine kuruludur. Korkutucu olan bir şey var; bazı ülkeler kendilerini internet erişiminden kısıtlamaları gerektiğini düşünüyor. Fakat Türkiye gibi bazı ülkeler böyle kısıtlamalar getirmiyor. Dünyada, eğitim ve teknoloji konusundaki gelişmeleri iyi takip ediyorlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 23:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?