20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ergenekon gözaltıları sokağa döktü

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluş temsilcileri ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gazeteci İlhan Selçuk, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun gözaltına alınmasını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gözaltıları protesto etti. Mitingte bir konuşma yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Türkiye için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir ise yaptığı konuşmada, Türk Anayasası'na göre egemenliğin kayıtsız koşulsuz Türk ulusuna ait olduğunu belirterek, ''Yargı yetkisinin kullanılması sırasında dış ülkelerle bir mutabakat aranıyorsa, onlardan alınan talimat doğrultusunda bir takım yurtseverlere yönelik operasyon başlatılıyorsa bu Anayasa ihlalidir.

Bu yargılama süreci Anayasa'ya karşı laiklik karşıtı eylem ve işlemlerin odağı haline gelmesinin ötesinde devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün ortadan kaldırmak isteyen çetenin sonunu getirecektir. Bunu yapanlar bağımsız Türk yargısının önünde er ya da geç hesap verecektir. Hukuk herkese lazım olur, bunları yapanlara da lazım olacaktır'' diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık da yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal'in askerleri olduğunu ve görevlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirterek ''Gidecek başka yerimiz yok, bu vatan bizim'' dedi.

Meydanda toplanan kalabalık Cumhuriyet Gazetesi'ne yürüdükten sonra olaysız şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 16:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?