19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

‘Ergenekon’a çekmeye çalışıyorlar’

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Ergenekon iddianamesindeki Türk Metal İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın’a ait sözler üzerine suç duyurusunda bulunmasının ardından önceki gün de soruşturmayı yürüten savcıları Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet etti. Sarızeybek, savcıları kendisini “soruşturmanın içine çekmeye çalıştıkları, onuru ve şerefiyle oynadıkları, görev yetkilerini kötüye kullandıkları ve soruşturma gizliliğini sağlamadıkları” gerekçesiyle suçladı.

Bankada 5 kuruş param yok

VATAN’a konuşan Sarızeybek, bir gazetede BDDK’nın kendisinin de aralarında bulunduğu 143 kişinin kasası bulunup bulanmadığını bankalara sorduğuna ilişkin haber yer aldığını hatırlatarak, “Bizim için kasa diyorlar. Bizim şu ana kadar 30 senelik meslek yaşantımızda bankada 5 kuruş paramız olmadığı gibi bir evim ve bir arabam var o da bankaya rehinli. Kredi borçlarını ödemeyi sürdürüyorum” dedi.

İki yıldır soruşturmayı yürüten savcıların kendisinin bankada kasası olup olmadığını bilmemesinin mümkün olmadığını savunan Sarızeybek, şu iddialarda bulundu: “Savcılık bizim durumumuzu bilmiyor mu? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğum ve hiç tanımadığım kişinin ifadelerinden yola çıkarak, ayrıca ’bankada kasası var’ diye araştırma yaparak beni soruşturmanın içine çekmeye çalışıyorlar.

Adım hiçbir yerde geçmedi

İki yıldır süren soruşturmada adım hiçbir yerde geçmemiştir hiç bir yerde kasamız da yoktur. Bu büyük bir haksızlık. 10 yılımızı dağda geçirdik. İnsanlarımız huzurlu yaşasın diye. Böyle mi yapılacaktı bize. Bizi bıraksınlar da, önce PKK terör örgütünün para kasasını bulsunlar.

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 13:04:20
Güncelleme :29 Mart 2009 Pazar 13:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?