31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ergenekon'da 1 kişi daha tutuklandı

Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi daha tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Çakmak Mahallesi Güngör Sokaktaki bir gecekonduda 27 adet el bombası ve TNT kalıpları ile fünyelerin ele geçirilmesi sonrası ortaya çıkartıldığı bildirilen "Ergenekon terör örgütü" ile ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması devam ediyor.
Bu kapsamda olayla ilgisi görülen ve Kuvayı Milliye Derneğinin üyesi olduğu belirtilen Abdullah Arapoğlu da, polislerce gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye gönderilen Arapoğlu, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Arapoğlu'nun da tutuklanması ile soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklananların sayısı 29'a yükseldi.


Soruşturma çerçevesinde, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, "Susurluk Davası" hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol, emekli askeri personel Mehmet Zekeriya Öztürk, Kahraman Şahin, Muhammed Yüce, Erol Ölmez, Erkut Ersoy, Hüseyin Görüm, Hüseyin Gazi Oğuz ve Oğuz Alparslan Abdülkadir olmak üzere toplam 13 kişi tutuklanmıştı.


Geçen yıl ise emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, el bombalarının ele geçirildiği evin sahibi Mehmet Demirtaş ve Mahmut Ö'nün de aralarında bulunduğu 15 kişi aynı olayla ilgili tutuklanmıştı.

aa
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 01:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bager IP: 88.247.65.xxx Tarih : 30.01.2008 11:47:10

İŞTE TÜRKİYEYİ SARSMAK İSTEYEN VE HALKI KATLETMEK İSTEYEN EDEN HALKIN ARASINA KAN DÜKMEYE VE FESATLIK KARIŞTIRAN HAİNLER TERÖRİSTLE BUNLAR UTANIN UTANIN NASIL YARIN ÖBÜR GÜN BU HALKIN KARŞISINA ÇIKICAKSINIZ?