4
Mayıs
2025
Pazar
GÜNCEL

Ergenekon'da garip gelişme

Ayakkabı boyacısı Ömer Sertoğlu, karakolda biten bir tartışmanın ardından, "155'e Ergenekon'un liderlerinden biri olduğunuz ihbarı yapıldı" denilerek sorguya alındığını ileri sürdü. Evinde Muzaffer Tekin ile birlikte çekilmiş resimleri bulunan ve savcılık sorgusunun ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen Sertoğlu hastaneden firar etti.

Ayakkabı boyacısı Ömer Sertoğlu , 11 Mart'ta bir esnafla arasında çıkan tartışma sonucu getirildiği karakoldan Ergenekon zanlısı olarak çıktığını iddia etti.

11 Mart Salı günü Pendik'te esnaf bir yurttaşla aralarında çıkan tartışma sonucu karakola giden Ömer Sertoğlu (35) gözaltına alındı. Tartışma sırasında kendisine silah çekilmesi üzerine polisi arayan Sertoğlu'nun anlatımına göre, polis ekiplerince, tartıştığı kişi ile birlikte Pendik Kaynarca Yüksel Taşpınar Polis Merkezi'ne getirildi. Uzlaşma sonucu şikâyetini geri almasına karşın Sertoğlu karakolda tutuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın 2004 yılında cep telefonu numarasını basın yoluyla yurttaşlara açıklamasının ardından ailevi bir mesele için Erdoğan'ı araması nedeniyle gözaltına alındığını düşündüğünü söyleyen Sertoğlu, karakolda hakkında "takibat kararı" alındığını öğrendiğini ve daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiğini ileri sürdü.

Polis ekipleri tarafından evinin arandığını iddia eden Sertoğlu, "Evimdeki aramada fotoğraf albümümde 3 fotoğraf buldular. Fotoğraflardan ikisi Çağlayan Cumhuriyet Mitingi'nde emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve eşi ile çektirdiğim fotoğraftı, diğeri de Ankara Kerkük Mitingi'nde eski ASAM Başkanı Ümit Özdağ' ın uzaktan çektiğim fotoğrafıydı. O fotoğrafları aldılar. Bana ne için bu mitinglere katıldığımı sordular. Veli Küçük' ü tanıyıp tanımadığımı bile sordular" diye konuştu.



İki gün süren sorgulamanın ardından kendisine İstanbul Barosu'nun Şemse Kutsal 'ı avukat olarak temin ettiğini ifade eden Sertoğlu, yetkililerin en sonunda kendisine "Ergenekon soruşturması" kapsamında gözaltına alındığını açıkladıklarını savundu. Sertoğlu, "Benim gibi birinin Ergenekon ile ne işi olabilir? Bana hakkımda 155'e bu yönde ihbar geldiğini söylediler. İhbarda benim 'Ergenekon'un üst düzey yöneticilerinden birisi olduğum, yakında büyük bir eylem yapacağım' söylenmiş. 'Kim aramış, telefon numarası var mı?' diye sordum, yanıtlamadılar" dedi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Sertoğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandığını iddia etti. İfadesi alındıktan sonra savcının kendisini serbest bıraktığını dile getiren Sertoğlu, bu karara karşın polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü. Eşinin ruh sağlığının bozuk olduğu yönündeki şikâyeti üzerine bu kez de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Sertoğlu, "12 gün hastanede kaldım. İlaç tedavisi bile yapılmadı. Savcı beni serbest bıraktı" diye konuştu.

Hakkında savcılık tarafından 3 hafta tedavi kararı verilen Sertoğlu, tedavisi bitmeden hastaneden ayrıldı. Sertoğlu yaşadıklarıyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 11:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.225.xxx Tarih : 28.03.2008 22:57:20

DİKKAT... VATAN HAİNLERİ VE BUNLARIN İŞBİRLİKÇİLERİNE KARSI MEMLEKETİ VATANI SAVUNMAYIN CEZASI ERGONOKANA DAHİL EDİLMENİZ OLABİLİR