31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ergenekon'da hararetli diyaloglar

İddianamede Perinçek ve Veli Küçük'ten ele geçirilen belgeleri okuyan savcıyı yalancılıkla suçlayan Perinçek, kendisini uyaran başkanlada sert şekilde tartıştı. Kemal Alemdaroğlu'nun "Cumhuriyet Bayramı'nda da duruşma yapacak mısınız" soruyu Başkan Köksal Şengün'ün sinirlenmesine neden oldu.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, sanıkları arasında bulunduğu ''Ergenekon'' davasına ilişkin iddianame okunurken, bazı bölümlere doğru olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

PERİNÇEK'TEN SAVCIYA 'YALANCI' SUÇLAMASI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Perinçek, iddianamenin ''Doğu Perinçek'ten ele geçirilen Ergenekon belgeleri'' kısmına itiraz etti.

Perinçek, oturduğu yerden, ''Yalan, yalan söylüyor. Savcı yalan söylemez, uyduruyorsunuz. Yok böyle bir belge'' dedi.

Olaya müdahale eden Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, ''Oturduğunuz yerden nara atarak olmaz'' diyerek, Perinçek'i uyardı. Perinçek ise konuşmasını sürdürerek, ''F tipi yargılama'' dedi.

Mahkeme Başkanı Şengün ise iddianamenin okunmasına karışamayacağını, daha sonra savunmasını yapabileceğini söyleyerek Perinçek'e saygısızlık yapmaması konusunda uyarıda bulundu.

MAHKEME BAŞKANINDAN PERİNÇEK'E "OTURDUĞUNUZ YERDEN NARA ATMAYIN"

Mahkeme Başkanı Şengün duruma müdahale ederek, “Öyle bağırmanıza gerek yok. Öyle oturduğunuz yerden nara atarak duruşma götürülmez. Saygısızlık yapmayın. Bunları, beğenmediğiniz yerleri savunmanızda istediğiniz gibi söylersiniz” dedi. Bunun üzerine Perinçek de, “Beğenmediğim yerler değil, yalan söylüyor, uyduruyor” dedi.

Doğu Perinçek’in yüksek sesle bağırmaya devam etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, “Bağırmayın. Ahengi bozmayın, sizi dışarı atmak zorunda kalırım” dedi. Perinçek de bunun üzerine, “atın da kurtulayım. Bu oyunda artist olmam” yanıtını verdi.

Perinçek'in susmasının ardından iddianamenin, ''Devletin yeniden yapılanması, örgütün gücü, acımasızlığı, korkutuculuğu ve gerekirse örgütten ayrılanları öldürebileceği'' konularının yer aldığı bölüm okundu.

Bu sırada sanık Doğu Perinçek, oturduğu yerden tekrar müdahale ederek, ''Bu da yalan. Yalan söylüyorsunuz. Çıkarın gösterin'' diye konuştu.

ALEMDAROĞLU: "CUMHURİYETİN 85. YILINDA DURUŞMA YAPILACAK MI?"


Tutuksuz sanıklardan Kemal Alemdaroğlu ise mahkemeye "Resmi tatilde yargılama yapılacak mı?" sorusunu yöneltti. Mahkeme Başkanı Şengül ise bu soruya tepki göstererek "Sizin niye aceleniz var?" sorusunu yöneltti. Alemdaroğlu da "Cumhuriyetin 85. yılında yargılama yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istiyordum" dedi. Mahkeme Başkanı Şengün ise bunun üzerine "Tatil zamanı mahkeme yapılmaz" yanıtını verdi.

ANKA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 09:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?