20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ergenekon'da kritik karar bugün

Ergenekon iddianamesinin kabul edilip edilmeyeceği bugün netleşecek. Mahkemenin kabul etmemesi durumunda savcının itiraz hakkı bulunuyor.

Bir yılı aşkın bir zamandır devam eden ve 47'si tutuklu, 86 şüphelinin bulunduğu Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine bugün karar verilecek. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ün, iddianameyi usul yönünden kabul edip etmeyeceğine ilişkin kararını verdikten sonra duruşma tarihini de belirleyeceği kaydedildi. 2 bin 455 sayfalık iddianameyi okuyan mahkeme heyetinin, iddianameyi kabul etmesinin ardından belirleyecekleri bir tarihte sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkmış olacak. İddianamenin reddine karar verilmesi halinde, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, bu karara itiraz edebilecek. Yapılacak itirazı, bir üst mahkeme karara bağlayacak.


Beşiktaş'taki bilgisayar sisteminde 2455 sayfa tutan Ergenekon İddianamesinin Sultanahmet Adliyesi Bilgi İşlem Merkezi'nden gelecek olan bilgisayar operatörleri vasıtasıyla DVD'lere aktarılacağı ifade edildi. İlk etapta 100 DVD'ye yazdırılacak

İddianamenin birkaç gün sürebileceği ve kabulü halinde sanıklara ve avukatlara önümüzdeki pazartesi ya da salı gününden itibaren dağıtılmaya başlayacağı belirtildi.

....
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 08:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?