19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erkan'ın arkadaşı Clinton

Radikal gazetesinden Emre Boztepe'nin haberini aynen alıntılıyoruz...  Erkan Işık'ın İzmit'te çadırkenti gezen dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıkması gazetelerde uzun süre yer aldı. Erkan artık ikinci sınıf öğrencisi.

Bebekken burnunu sıktığı eski ABD Başkanı Clinton'la şansı açılan Erkan Işık'ın eğitimini işadamı Kadir Has üstlendi. Erkan, hâlâ Clinton'la yazışıyor.

Erkan bebek depremin simge isimlerinden biriydi. 17 Ağustos depreminden sonra Türkiye'yi ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıkınca onu tüm ülke tanıdı. 

Olay anında çekilen fotoğraf onun şansını döndürdü. İşadamı Kadir Has, Erkan'ı koruması altına aldı ve eğitimini üstlendi. Erkan'ın ailesi kirada oturuyor. Baba Hacı Işık Maşukiye'de bir mobilya fabrikasında çalışıyor. Erkan'sa Özel Muhsinler Koleji'nde ikinci sınıfa geçmiş. Beşiktaş taraftarı ama futbolla arası yok. Polis olmak istiyor. En büyük tutkusuysa otomobiller. 

Baba Hacı Işık, Erkan'ın biraz içine kapanık bir çocuk olduğunu söyleyip şöyle konuşuyor: "Yaşına göre olgun bir çocuk. Çok gururlu, en ufak bir sözde alınıyor." 

Işık ailesi Eski ABD Başkanı Bill Clinton'la bağını koparmamış. Clinton'la 2002'de Çırağan Sarayı'nda görüşmüşler. Erkan okula ilk başladığında Clinton Erkan'a mektup yazmış. Erkan da okuma yazmayı sökünce cevap vermiş. 

Karne aldığında Clinton'dan bir mektup daha gelmiş. Erkan şimdi derslerinde başarılı, çevresi tarafından sevilen, en önemlisi beş aylık kardeşi olan 'olgun' bir ağabey'.
Radikal
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 14:48:18
Güncelleme :20 Ağustos 2006 Pazar 15:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?