19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erkek hemşireler için yasa teklifi

AKP Uşak Milletvekili Alim Tunç, hemşirelik yüksekokullarından mezun olan, ancak mevcut Hemşirelik Kanununda yeri olmadığı için bu mesleği yapamayan erkek hemşirelerin mağduriyetini gidermek amacıyla yasa teklifi hazırlıyor.

Hemşirelik yüksekokulundan mezun bir erkek hemşirenin kendisine gönderdiği e-mail üzerine harekete geçen Tunç, Hemşirelik Kanununda değişiklik yapan bir yasa teklifi hazırladığını söyledi.

Kanunda, “Türkiye'de hemşirelik sanatını, bu kanun dahilinde hemşire unvanını kazanmış Türk kadınlarından başka hiç kimse yapamaz” hükmünün yer aldığını belirten Tunç, bu hükmün değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Tunç, şöyle konuştu:

“Hemşirelik yüksekokulu mezunu bir erkek hemşire, bana gönderdiği e-mail'de, 'atamasının yapıldığını, ancak erkek olduğu için bu atamanın iptal edildiğini ve 3 yıldır beklediğini' yazmış. Bu kişi, 'okula girerken erkek olma şartı bulunmadığından, ancak atama yapılırken bu şartın arandığından şikayet etmiş.

Bu şekilde mağdur olan başka mezunlar da var. Ben de bu durumun düzeltilmesi için yasa teklifi hazırlıyorum.”

Türkiye'de ilk kez erkek öğrenci kabul eden Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu, 1998'de ilk “erkek hemşire” mezunlarını vermişti. Takip eden yıllarda da diğer hemşirelik yüksekokulları ve sağlık liseleri, “erkek hemşire” mezun etmişti.


a.a
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 13:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?