18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ermeni asıllı Türk yazardan ders

Ermeni asıllı Türk vatandaşı gazeteci-yazar Leon Panos Bağdayan, "Türk-Ermeni meselesi Amerika'nın ülkemizi bölmek için ortaya koyduğu bir oyundur. Eğer bizim bir meselemiz varsa, bunu yabancıları karıştırmadan kendimiz çözeriz" dedi.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun düzenlediği Türk-Ermeni meselesi konulu konferans için Yalova'ya gelen Bağdayan, Türkiye Ermenileri'ni düşman görmenin yanlış olduğunu söyleyerek, "Bugün Türkiye Ermenileri de, bir Türk kadar Türkiye milliyetçisidir. Bizler de sizler kadar bu vatanın evlatlarıyız. Biz de bu vatanı sizler gibi seviyor ve koruyoruz" diye konuştu.

Sık sık gündeme taşınmaya çalışılan Türk-Ermeni meselesinin tamamen bir Amerikan oyunu olduğunu ifade eden Bağdayan, zamanında Anadolu'ya misyonerleri gönderen Amerikalılar'ın, Ermeniler'in fakir çocuklarını alıp okuttuklarını, daha sonra onları Türkler'e düşman etmek için beyinlerini yıkadıklarını söyledi. Bağdayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika dün bunları yaparken, bugün kalkmış, Türkiye'ye profesörler gönderiyor. Bizim siyasilerimiz de maalesef bu profesörleri kabul edip alkışlıyor. Bu son derece yanlıştır. Kimdir bu Profesör Justien Mccarty? Ben dinledim bu adamı, Türk ile Ermeni'yi karşı karşıya getirmek için elinden geleni yapan bir insan. Bu iş ona mı kalmış? Amerika'nın profesörü gelip burada bana Türk milliyetçiliği öğretecek; bu bizim için zuldür. Eğer aramızda bir mesele varsa, bu konuya bir son verelim ama bu davaya yabancıları karşılaştırmayalım."
Bağdayan, konferansının sonunda alkışlandı.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?