31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Erotik pipolara beraat

İthal ettikleri pipoların müstehcen bulunması nedeniyle 5 yıl hapsi istenen iki işadamı için mahkeme beraat kararı verdi..
Güney Amerika'dan ithal ettikleri erotik pipoların Başbakanlık Muzır Kurulu tarafından 'müstehcen' bulunması nedeniyle yargılanan Ra Takı şirketinin sahibi kardeşler İzzet ve Mehmet Günel beraat etti.

'SUÇ UNSURU OLUŞMADI'

Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki günkü duruşmasına tutuksuz yargılanan 2 işadamı katılmadı. Talimatla ifadeleri alınan sanıklar hakkında verilen beraat kararında, "Her ne kadar sanıklar hakkında 'Müstehcenlik' suçundan dava açılmış ise de, yapılan yargılama ve toplanan deliller sonucunda davaya konu olan pipoların suç olduğuna dair mahkememize yeterli ve inandırıcı gelmediği, ayrıca pipoların gümrükte el konulup piyasaya sürülmediği göz önüne alınarak her iki sanığında beraatına karar verilmiştir" denildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye getirilen erotik figürlerle süslü cam pipolara muzır olduğu gerekçesiyle İstanbul-Atatürk Havalimanı'nda el konulmuş, İzzet ve Mehmet Günel kardeşler hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sabah
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?