15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Erzurum'da bayrak polemiği

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’in kentte asılı bayrakların yeterli olmadığı şeklinde görüşünü dile getirdiğini belirterek, "Ancak kentin her yerinde bayraklar asılıdır ve kutlamaların yapıldığı stat bayraklarla donatılmıştır" dedi. 

Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Havuzbaşı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle başladı.
Cemal Gürsel Stadı’nda devam eden törenlerde konuşan Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, 19 Mayıs 1919 tarihinde Türk milletinin makus talihini tersine çevirdiğini, esaret altında kalamayacağını ve vatan topraklarının işgaline izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdığını söyledi. 

Tören, günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunması ve öğrencilerin gösterilerinin sunumuyla sona erdi. 

Törene, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bu arada, Havuzbaşı’ndaki tören sırasında 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’in, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e, şehrin yeterince bayrakla donatılmadığı şeklinde görüş belirttiği öne sürüldü.

KÜÇÜKLER’DEN BAYRAK AÇIKLAMASI 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ise yaptığı açıklamada, Kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkuyla kutlandığını söyledi. 

Bayram programının Valilikçe organize ediliğini ifade eden Küçükler, şöyle konuştu:
"Valilik yönergesi doğrultusunda bütün kamu kurumları üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Her şey geçen yıllarda olduğu gibi yapılmıştır. Havuzbaşı’ndaki törende sayın 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’in kentte asılı bayrakların yeterli olmadığı şeklinde bir görüşü oldu. Ancak kentin her yerinde bayraklar asılıdır ve kutlamaların yapıldığı stat bayraklarla donatılmıştır."

"TÖRENE ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIDIK" 

Bayram sevgisi ve hassasiyetlerinin en üst düzeyde olduğunu ifade eden Küçükler, "Biz bu yıl ilk kez kutlamaların yapıldığı stada ücretsiz olarak yolcu taşıdık. Ücretsiz taşımanın duyurusunu cep bilgi mesajları ile 18 Mayıs ve 19 Mayıs sabahı yaptık. Stadyum bu yüzden tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşamıştır. Vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak ettik. Bugünler birlik ve beraberliğin daha fazla artması gereken günlerdir" diye konuştu.

"4 YILDA 50 BİN BAYRAK DAĞITTIK" 

Büyükşehir Belediyesinin son 4 yılda vatandaşlara 50 bin bayrak dağıttığını kaydeden Küçükler, "Büyükşehir Belediyesi, bayrağa sahip çıkmayı, onun temsil ettiği değerlere sahip çıkmak olarak bellemiştir. Bayrak, tarihimizdir, şerefimizdir. Kısacası her şeyimizdir" dedi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 17:54:33
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 19:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?