16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Esad çiftinden Sezerler'e vefa

Yakın tarihte olası bir savaşın eşiğinden döndüğümüz Suriye’nin Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad, dört günlük bir ziyaret için dün Türkiye’ye geldi. Bugün, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek olan Esad için Çankaya Köşkü’nde resmi karşılama töreni düzenlenecek. Bu törene eşlerin katılması beklenmiyor. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Esad resmi görüşmelere geçecek, basın toplantısı yapacak.

KONFERANS İÇİN İKNA

Görüşmelerin ana eksenini, Washington’da yapılacak Ortadoğu Konferansı için ABD ile Suriye arasındaki arabuluculuk oluşturacak. Ankara, konferansa, Suriye’nin katılımı konusunda Esad’ı ikna etmeye çalışacak. Şam yönetimi, Golan Tepeleri’nin Suriye’ye iadesi konuşulmayacaksa konferansa katılmayı reddediyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde konuk devlet başkanı Esad için Ankara’daki Arap ülkelerinin büyükelçilerinin de katılacağı ‘eşsiz’ bir öğle yemeği verecek. Aynı saatlerde Hayrünnisa Gül de, Dışişleri Konutu’nda Esma Esad’ı öğle yemeğinde ağırlayacak. Beşar Esad, temasları çerçevesinde TBMM Genel Kurulu’nu da selamlayacak.

SEZER’E VEFA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i de Gölbaşı’ndaki evinde ziyaret edecek. Beşar Esad, yarın İstanbul’a geçerek bazı etkinliklere katılacak.

Sevil KÜÇÜKKOŞUM-Akşam
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 07:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?