22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eşini öldüren kocaya müebbet

İzmir'de eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın son duruşmasına, tutuklu yargılanan Hakkı Akça (50) ve oğlu Hakan Akça (27) katıldı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Hakkı Akça, eşi Nesli Akça ile arasında şiddetli geçimsizlik olduğunu, daha önce de eşini bıçaklamaktan hapis cezası aldığını dile getirdi.

Çalışmadığı için eşinin sürekli kendisine baskı yaptığını öne süren Hakkı Akça, şöyle konuştu:

Kızım İpek Akça, ben hapisteyken sevdiği birisiyle kaçmış. Evlenmişler. Eşim sürekli kızımı getirmem için baskı yapıyordu. Bir gün uyurken beni uyandırdı. Yine söylenmeye başladı. Kızımın kayınvalidesini dağa kaldırmamı istedi. Ben yapamayacağımı söyleyince 'Sen nasıl erkeksin' diyerek beni aşağıladı. Tartışırken bana kül tablası da fırlattı. Av tüfeğini aldım. Bir anlık öfkeyle ne yaptığımı bilmiyorum.”

Mahkeme başkanının “Pişman mısın?” şeklindeki sorusuna Akça, “Keşke böyle bir olay olmasaydı. Eşim mezarda ben hapiste...” şeklinde yanıt verdi.

Sanık Hakkı Akça'nın avukatı Gülşah Sabuncu, müvekkili için haksız tahrik indiriminin uygulanması gerektiğini savundu.

Oğlu Hakan Akça ise öldürülenin annesi, yargılanın da babası olduğunu belirterek, “Biri annem diğeri babam. Şikayetçi değilim” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, müebbet hapis cezasına çevirdi.

İzmir'in Konak ilçesinde, 8 Mayıs 2006'da Hakkı Akça, eşi Nesli Akça'yı (47), av tüfeğiyle öldürmüştü. Olayın ardından teslim olan Akça aleyhinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla dava açılmıştı.

a.a
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 12:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?