16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Eşinin önünde dövdüler

İşadamını Bodrum'da eşinin yanında feci şekilde dövdüler...

ALMANYA'da yaşayan işadamı Orhan Çağlayan, Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'ndeki, arazisini işgal edenleri uyarınca, eşinin yanında saldırıya uğrayarak dövüldü. Arsasını yol olarak kullanıp ağaçlarını kesen kişileri uyarmaya çalışırken dayak yiyip burnu kırılan ve istinat duvarından aşağıya atıldığını iddia eden Çağlayan, savcılık ve jandarmaya başvurdu. 

Olay Bodrum'un Yalıkavak Beldesi Gümüşkaya Mevkii'nde meydana geldi. Almanya'nın Köln Kenti'nde butik işleten, mobilya, aydınlatma aksesuarı ticareti yapan evli ve iki çocuk babası Orhan Çağlayan (57), tatil için geldiği Bodrum'da, eşi Meral Çağlayan ile birlikte geçen hafta, Gümüşkaya Mevkii'ndeki arazisine gitti. Çağlayan, 10 yıl önce villa yapmak üzere satın aldığı arazisinin başka bir şantiyenin kamyonları ve iş makinaları tarafından kullanıldığını, ağaçlarının kesildiğini ve arazinin doğal yapısının bozulduğunu görünce şoke oldu. Çağlayan, arazisini kullanan yandaki inşaatın müteahhit firmasının yöneticilerini ve işçilerini uyardı. Geçen cuma günü akşam saatlerinde yeniden arsasına giden Çağlayan, işgalin sürdüğünü görünce önce arsasını yol olarak kullanan işçilerle tartışmaya başladı. Bunun üzerine şantiye alanından gelen yaklaşık 10 işçi, Çağlayan'ı eşi Meral Çağlayan'ın gözü önünde, yüzüne kafa atarak, tekme tokat dövdü ve 2 metre yüksekliğindeki istinat duvarından aşağıya attı.

BURNU KIRILDI 

Eşi ve çevreden yetişen vatandaşlar tarafından Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çağlayan'ın burnunun kırıldığı, kol, bacak ve sırtında darbeler olduğu belirlenerek tedavi altına alındı. Savcılığa ve jandarmaya suç duyurusunda bulunan Orhan Çağlayan, yaşadıklarını şöyle anlattı: 

“32 yıl önce Almanya'ya yerleştim. Tatil için geldiğim her seferde Türkiye'de daha çok şiddet ve hakaret olaylarına tanık olmuştum. Bu kez de benim başıma geldi. Ağaçlarımı kesmişler. Arsama yol yapmışlar. Tapulu arsamı korumak için insanları kibarca uyarırken, ağaçların kesilmesini önlemek isterken, kafa atıp burnumu kırdılar, darp ettiler ve kaçtılar. Bu insanların tanımadıkları, izinsiz olarak bir yıldır arsasını kullandıkları bir insana karşı duydukları bu kini, bu nefreti algılamakta güçlük çekiyorum. Çok üzgünüm.'' Jandarma olaydan sonra kaçan saldırganlardan Zafer Bulut) ve Barış Çelik'i yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Sezer ŞAHİNDAŞ/milliyet
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 14:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?