15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eski Bakan Şener'den terör açıklaması

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, terörün uluslararası bir suç olduğunu belirterek, "Terörü ortadan kaldırmak için uluslararası işbirliği gerekmektedir" dedi.


Abdullatif Şener, Kastamonu Üniversitesi'nin 2007-2008 eğitim-öğretim yılının açılış törenine katıldı. Öğrencilere gençlik ve küreselleşmeyle ilgili ilk dersi veren Şener, tören sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'nin yıllardır terör örgütü PKK'nın eylemlerine muhatap olduğunu ifade eden Şener, Türkiye'nin kararlılıkla olayların üzerine gitmesi gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda vatan topraklarını korumak için çok sayıda askerin şehit olduğunu vurgulayan Şener, "Bu örgütün eylemleri
devam ederken Türkiye'nin kararlılıkla olayların üzerine gitmesi gereklidir. Bu maksatla meclisten bir tezkere çıkmıştır. Bu tezkere, yetkiyi Bakanlar Kurulu'na vermektedir. Bakanlar Kurulu, muhtemel bir operasyonun kapsamını ve zamanını belirleyecektir. Ona göre güvenlik birimleri operasyon yapacaktır" dedi.


Uluslararası camianın olaylara nasıl baktığını değerlendirmek gerektiğini de kaydeden Şener, "Burada asıl üzerinde durulması gereken nokta, uluslararası camianın olaya nasıl baktığıdır. Terör uluslararası bir suçtur. Terör örgütlerinin imha edilmesi için uluslararası işbirliği şarttır. Maalesef terör uluslararası bir suç olmasına rağmen bazı ülkelerden yapılan açıklamalar doğru değildir. Uluslararası işbirliğini gerektiren bir alanda Türkiye'nin herhangi bir eyleme girmemesini söylemek, tamamıyla haksızlıktır ve yanlıştır. Bunu doğru karşılamıyoruz" diye konuştu.
Şener, Türkiye'nin terör örgütünü ortadan kaldırma hakkının olduğunu ve bunu gerçekleştirecek gücü bulunduğunu sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 01:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?