16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Eski Hazine Avukatı'na silahlı saldırı

Üsküdar'da, eski hazine avukatı Necati Zeybek, haciz yoluyla çıkarttığı kiracıları tarafından kalçasından silahla vuruldu. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Zeybek'in hayati tehlikesi bulunmazken, Zeybek, kendisini vuran şahısların eşini de tehdit ettiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 15.00 sıralarında Zeynep Kamil Mahallesi Miroğlu Sokak'ta meydana geldi. Hazine avukatlığı yapan ve bazı basın yayın organlarında köşe yazısı yayınlanan Avukat Kemal Zeybek, otomobiline bineceği sırada bir saldırgan tarafından kasığından silahla vuruldu. Saldırgan olay yerinden kaçarken, yaralı Zeybek, çevredeki vatandaşlar tarafından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Akademik Hospital Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi yapılan Zeybek'in kasığından bir kuruşunun giriş çıkış yaptığı belirlendi.

Olay yerinde inceleme yapan polis, kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Hastaneden taburcu edilen Necati Zeybek, "Beyoğlu'nda eşime ait işyeri vardı. Bu şahıslara ben kiralık olarak verdim. Kirasını ödemeyince icraya vererek şahısları buradan çıkarttım. Başka birisine kiraya verdim. Bunlar beni tehdit ediyorlardı. Bugün de bir kahvehanede oturuyordum. Yanıma 5-6 kişi geldi. Gözdağı vermek için dolaştılar ve sonra ayrıldılar. Kahvehaneden çıkıp arabama binerken uzun boylu, esmer bir kişi, hızla yanıma yaklaşarak bana ateş etti. Yaralandığımın farkında değildim. Sonra fark ettim. Arkadaşlar beni hastaneye getirdiler. Kalçamdan giriş-çıkış olmuş. Beni vuran şahıslar daha sonra eşimi arayarak, 'Kocanı vurduk, seni de vuracağız' şeklinde tehdit savurmuşlar. Hazine avukatlığı yaptım. Çeşitli yerlerde yazılarım çıktı. Şahıslardan şikayetçi oldum." şeklinde olayı anlattı.

zaman-cha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 17:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?