22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eski ilaçları piyasaya süreceklerdi

İstanbul'da, kullanım süreleri geçen ilaçların kutularını değiştirerek piyasaya sürmeye çalıştıkları öne sürülen 2'si kadın 29 kişi yakalandı.

Kullanım süreleri geçen ilaçlara yeni kutular bastırarak bu ilaçları İstanbul'un bazı semtlerinde piyasaya sürmeye çalıştıkları öne sürülen şüphelilere yönelik Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Ekiplerin, İstanbul'da 17 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, 2'si kadın 29 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin arasında, eczane ve ecza deposu sahiplerinin de bulunduğu bildirildi.

Gözaltına alınanlara ait adreslerde yapılan aramalarda, çeşitli ilaç firmalarına ait çok miktarda kullanım süreleri geçen ilaçlar ile bu ilaçlara ait eski ve yeni tarihli kutular ele geçirildi.

Ele geçirilen ilaçlar ve ilaç kutuları, 3 konteyner içerisinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin otoparkına getirildi.

Emniyet yetkilileri, bu şekilde yapılan ilaç sahteciliğine İstanbul dışındaki 6 ayrı ilde rastlandığına işaret ederek, bu illerde de çalışma yapıldığını bildirdiler.


aa
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 15:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?