22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eski TRT spikeri darbe çağrısı yaptı

TRT'nin eski maç spikerlerinden Abidin Aydoğdu, 'Siyaset Strateji Uzmanı' sıfatıyla üniversitede verdiği panelde 'darbe çağrısı' yaptı.

Aydoğdu, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' konulu panelde, İsmet İnönü'nün ünlü sözünü tekrarlayarak, "Şartlar olgunlaşırsa darbeler meşru olur." dedi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç ve öğretim üyelerinin de izlediği panelde, Aydoğdu, halkı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını engellemek için TBMM önünde toplanmaya çağırdı. Hazırlık sınıfları, beden eğitimi bölümü ve yüksekokul öğrencilerinin zorunlu olarak götürüldüğü panelde yoklama alındı.

Aydoğdu, Zaman'a yaptığı açıklamada, "Ben darbe karşıtı bir adamım. Askerin siyasetine temelden karşıyım. Fakat bir durum tespiti yaptım. Siz siyasiler olarak şartları zorlarsanız başka çare bırakmazsınız. 27 Mayıs'ta öyle olmadı mı? 3 tane ... kırık subay geldi ihtilal yaptı." diye konuştu. Halkı TBMM önünde toplanmaya çağırmasıyla ilgili olarak da, "Halk toplanır. 14 Nisan bunun işaretidir. Tandoğan'ın 3 katı kalabalığı oraya toplarlar." ifadelerini kullandı. Bir grup arkadaşıyla kurduğu Siyasal Strateji Araştırma Merkezi'ne başkanlık eden Aydoğdu, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gülfem Ersöz'le birlikte bir süredir ortak paneller düzenliyor. Adeta bir 'paket program' olarak başta üniversiteler olmak üzere çeşitli kurumlara konferanslar veriyor. Daha önce Cumhuriyet Üniversitesi ve Trabzon Belediyesi'nde konuşma yapan ikili, son olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin karşısına çıktı.

Eski maç spikeri Abidin Aydoğdu, TRT'de anlattığı maçlardaki gaflarıyla ünlü. Türkiye'nin İngiltere'ye 8-0 yenildiği maçta 6. gol sonrası, "Evet sayın seyirciler, bir atağı daha gol yiyerek savuşturduk." diyen Aydoğdu, son golü ise, "Vay anasını sayın seyirciler, bir gol daha yedik." şeklinde anons etmişti.
Zaman
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 07:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?