30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Eski vekilin kızına PKK'lı tutuklaması

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri düzenledikleri operasyonda 3'ü kadın 12 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan zanlıların örgüt adına Ümrani'ye ve Üsküdar'da korsan gösterilere katıldığı, öğrenildi. Zanlıların ayrıca aynı ilçelerde araç kundaklama eylemlerini gerçekleştirdikleri iddia edildi. Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda molotof kokteyli ve örgütsel doküman ele geçirildi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakaların arasında MHP Afyon eski Milletvekili Müjdat Kayayerli'nin kızı Fatma Damla Kayayerli'nin de bulunduğu öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen zanlıların ayrıca önümüzdeki günlerde İstanbul'un değişik ilçelerinde korsan gösteri düzenlemek ve araç kundaklama eylemleri planladıkları da açıkladı.

MOLOTOFÇULARA MOBESE TAKİBİ
Beş ayrı ilçede, MOBESE ve güvenlik kameraları görüntü taraması ve fiziki takiplerle gerçekleştirilen operasyonlarda, şehir genelinde değişik tarih ve semtlerde oto kundaklama, molotflu saldırı ve korsan gösteri yaptıkları belirlenen ve terör örgütünün üniversite yapılanma ayağında yer alan ikisi bayan 12 şahıs düzenlenen operasyonlarla göz altına alındı.

Kadıköy'de göz altına alınan ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Kayayerli'nin bölücü örgütün üniversite ayağında yer aldığı ve değişik tarihlerde örgüt adına düzenlenen korsan gösteri ve eylemlere karıştığı iddia edilirken, telefonla kendisine ulaştığımız eski vekil Kayayerli, kızının göz altına alınmasını doğrulayıp, göz altı gerekçesinden fazla bilgisi olmadığını söyledi.

Konudan yeni haberdar olduğunu söyleyen ve bir iş gezisi gerekçesiyle gittiği Belçika'dan Türkiye'ye dün akşam saatlerinde dönüş yaptığını söyleyen Kayayerli, kızının ilk eşinden olma olduğunu ve İstanbul'da öğrenim amacıyla bulunduğunu, sabah saatlerinde öğrendiği olay sonrasında ise şoka girdiğini ve ne yapacağını bilmediğini söyledi.

Polis'te sorgusu tamamlanan zanlılarMithat K, Vedat Y, Habip K, Ahmet Y, Mehmet B, Muhammet S, Esra, Bahar Ç, Fatma D. K, Cebeli E, Hidayet G, ve Faik D isimli zanlılar Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık tarafından sorgulanan zanlılardan Vedat Y. ile Esra Ç. serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Mahkeme MHP eski milletvekilinin kızı Fatma Damla Kayayerli'nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi tutuklayarak cezaevine gönderdi. 2 kişi serbest bırakıldı.

''Yasadışı örgüte yardım'' suçlamasıyla tutuklanan Fatma Damla Kayayerli, mahkemede verdiği ifadede, ''üzerinde bulunan yasadışı örgüte ait broşürlerin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadıköy'deki mitingde dağıtıldığını ve polis tarafından fotoğraflarının bu mitingde çekildiğini'' öne sürerek, suçlamaları reddettiği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 19:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?