22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Evlenmek istediği kızı öldürdü

Şırnak'ta dün 24 yerinden bıçaklanarak öldürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki F.Ş.'nin katil zanlısının kimliği belirlendi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Şırnak Çok Programlı Lisesi 2. sınıf öğrencisi F.Ş'nin bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, katil zanlısının Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Malköy nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Ş.A'nın olduğu belirtildi.

Açıklamada, Ş.A'nın, F.Ş ile Bahçelievler Mahallesi'ndeki olayın gerçekleştiği boş eve kiralama bahanesiyle gittiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Şüpheli Ş.A'nın F.Ş. ile ev sahibinden eve bakmak amacıyla anahtarı almak suretiyle ikamete girdikleri, sonrasında olayın olduğu ve şüpheli şahsın olay yerinden kaçtığı tespit edilmiştir.

Olayın şüphelisi olan Ş.A'nın maktule F.Ş'yi ailesinden evlenmek amacıyla istediği, ancak ailenin evlenmeye karşı çıkması üzerine şahsın, F.Ş'nin babası A.Ş'yi 2006 yılında silahla yaraladığı, bu suçtan dolayı arandığı tespit edilmiştir. Aileler arasında husumet bulunduğundan ailenin F.Ş'nin okul naklini ilimize yapmış ve maktule 2006 yılında ilimize gelmiştir. Şüpheli olan Ş.A. isimli şahıs Şırnak'a gelerek bahse konu olayı gerçekleştirdiği yönünde bilgi edinilmiş olup, öldürme olayı ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”

“AİLEYE VE POLİSE HABER VERİLECEK'

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, sabah F.Ş.'nin öğrenim gördüğü Şırnak Çok Program Lisesi'ndeki 10 D sınıfını ziyaret ederek, arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Vali Aparı yaptığı konuşmada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bir kardeşimizi kaybettik. Hepinize başsağlığı diliyorum. Böyle durumlara karşı dikkatli olmamız lazım. Bütün okullarda hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin dikkatli olması gerekiyor. Olay okul dışında gerçekleşmişti. Okul içinde veya ders saati sırasında gerçekleşseydi müdahale edebilirdik. Ancak olay ders çıkışından yaklaşık 2 saat sonra gerçekleşmiş.

Okullarda artık bir takım önlemler alınarak, uygulamaya konulacak. Okula gelmeyen öğrenciler tespit edilerek 30 dakika içerisinde ailesine ve polise bilgi verilecek.”


AA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 14:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?