19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Evlenmemek için PKK'ya katılmış

Terör örgütü PKK'dan kaçan Hamdiye Demir, 14 yıl önce kendisinden çok büyük biriyle evlendirilmek istendiğini, bundan kurtulmak için terör örgütüne katıldığını savundu.

Kuzey Irak'ta PKK terör örgütü üyesi arkadaşı Nuri Turan ile 8 Mart 2005'te kaçarak peşmergeler aracılığıyla Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim edilen Hamdiye Demir, Verimli Jandarma Karakolunda verdiği ifadesinde, 1992 yılında örgüte katıldığını bildirdi. 14 yıl boyunca örgüt içerisinde yer aldığını, ancak silahlı eyleme katılmadığını ifade eden Demir, İdil'in Yolaçan köyünde oturan ailesinin yaşça büyük biriyle kendisini evlendirme isteğine karşılık, kaçıp terör örgüte katıldığını kaydetti.

Çaresiz kaldığı için kaçış yolu olarak sempati duymadığı terör örgütüne katılmayı uygun gördüğünü ifade eden Demir, ifadesinde şunlara yer verdi: “Ailem beni benden çok büyük biriyle evlendirmek istiyordu. Bundan kurtulmak için örgüte katıldım. İdil'den Habur Sınır Kapısı üzerinden 4 kadınla Irak'a geçtik. Örgüte aynı dönemde katılan 'Nuda' kod adlı kızla Zeli kampında eğitim aldık. Bu kız daha sonra Diyarbakır'ın kırsal alanına gönderildi. Bu kızın Şemdin Sakık tarafından erzak karşılığında köylülere satıldığını biliyorum.” Terör örgütü üyelerinin Irak'ın Kerkük kentinde “Şehit Aile Kurumu” adında bir bina içinde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Demir, buradaki teröristlerin bölgede çatışmalarda yaralanarak, sakat kalan kişilerden oluştuğunu sözlerine ekledi.

aa
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 16:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?