19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Evleri yandı, 11 kişi sokakta kaldı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafından evlerinin yakılmasıyla Van'a göç etmek zorunda kalan 11 nüfuslu Dayan ailesi, evlerinin yanmasıyla ikinci kez evsiz kaldı. 

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK tarafından 1995 yılında Hakkari'nin Çukurca İlçesi Uzundere Beldesi'ndeki evlerinin yakılması nedeniyle Van'daki Yalım Erez Mahallesi'ne yerleştirilen Dayan ailesinin evinde, elektrik kontağından kaynaklanan bir nedenden dolayı yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, tamamen yanan ve çatısı çöken evdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. 

Elektriğin kesilmesi için TEDAŞ'a defalarca telefon açtıklarını ancak elektriğin kesilmediğini ileri süren baba Cebrail Dayan, ''İtfaiye ekipleri gelinceye kadar ev tamamen yanmıştı. Elektrik kesilmiş olsaydı biz kendi imkanlarımızla yangını söndürmeye çalışır veya 1-2 parça eşya kurtarabilirdik. Ama tüm ev eşyaları yandı, yastığından yorganına, televizyonundan buzdolabına kadar her şey yandı. Bizler işsiz güçsüz insanlarız. Yılarca çalışarak biriktirdiğimiz eşyalar ve çocuklarımın çeyizleri bir anda kul oldu. En önemlisi ocağımız yandı ve evsiz kaldık'' dedi. 

Evleri yanan 11 nüfuslu Dayan ailesinin geceyi komşularında geçirecekleri öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 14:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?