15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Evren'e göre Dink cinayeti örgüt işi

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink cinayetinin arkasında bir örgütün olabileceğini belirterek, “Bu cinayet, bir çocuğun veya yanındaki arkadaşlarının işi değil. Trabzon'a çöreklenmiş birileri var. 17 yaşındaki bir çocuk özellikle seçilmiş ve eğitilmiş” dedi.

Marmaris'in Armutalan Beldesi Beyaz Ev Sokağı'ndaki konutunda DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kenan Evren, Ogün Samast tarafından işlenen cinayeti değerlendirirdi. Bu cinayetin arkasında bir örgütün olduğunu öne süren Evren, şunları söyledi:
“Bunun arkasında muhakkak bir örgüt var. 17 yaşındaki bir çocuk özellikle seçilmiş ve eğitilmiş. Bunun nedeni ise daha az ceza alsın. 18 yaşından büyük olursa hayat boyu ceza alır, ama şimdi iyi hali görülürse daha az ceza yatıp çıkacak. Daha önce de Trabzon'da bir papazı, yine küçük yaştaki bir çocuğa vurdurdular. Demek ki Trabzon'da çöreklenen bir örgüt var. Bu örgüt küçük yaştaki çocukları eğiterek, beyin yıkayarak bu tür olayları gerçekleştiriyorlar. Çocukları kandırıp kendilerini vatanperver ve kahraman olarak gösteriyorlar. Gezeteler de yazdı. Yakalandığında Türk bayrağını göstererek ‘Vazifemi yaptım’ demiş. Demek ki buna birisi görev vermiş. Ama bu o arkadaşlarının işi değil. Bunu iyi araştırmak lazım. Arkasında daha büyük şeyler var.”

Karadeniz insanının çok çabuk öfkelendiğini ve hareketli bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Evren, “Bu folklor oyunlarından da bellidir. Onun için oradan seçmişler. Çok üzücü bir olay ama dünya bunu bilmez. Bizi yine Avrupa olsun, Amerika olsun, kötüleyecektir. Onlar da bu fırsatı bekliyor. Bu saldırının AB görüşmelerini etkileyeceğini zannetmiyorum ama Ermeni soykırımıyla ilişkisi olacağı kesin. Bir an önce o bölgede çocuklara kötü işler yaptıran örgütü bulmaları gerekiyor” diye konuştu.

İnternet kafelerin daha sıkı denetim altına alınması gerektiğini de ifade eden Kenan Evren, “Bilgisayar ve internet aslında iyi bir şey. Ama malesef kötü niyetle kullanılıyor. Gençler onları seyredip bunlara bakarak ahlaklarını bozuyor. Dünyada yüzde yüz iyi bir şey yok. Her iyi şeyin bir kötü yanı oluyor. İşte internet de böyle. Birçok faydası var ama kusurlu tarafları da var” dedi.
Hürriyet İnternet/DHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 23:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.106.143.xxx Tarih : 23.01.2007 13:11:53
KENAN EVREN SÖYLÜYORSA DOĞRU SÖYLÜYORDUR. 1980 Lİ YILLARDA ÜLKE KAMPLARA BÖLÜNMÜŞ, SOKAKLAR, MAHALLELER FARKLI SİYASİ GRUPLARIN KURTARILMIŞ BÖLGELERİNE DÖNÜŞMÜŞTÜ. KENDİLERİ DARBE YAPTILAR VE ÜLKEDEKİ KAOS BİR GÜNDE ÇÖZÜLDÜ. NE ACIDIR Kİ "ARTIK KİMSE ASILMADIĞI İÇİN TERÖR BU KADAR ARTMIŞTIR" DİYE DEMEÇ VEREN YİNE KENDİSİDİR. BU YÜZDEN 17 YAŞINDAKİ ERDAL EREN AVUKATLARININ KEMİK YAŞI TESPİT EDİLSİN DEMELERİNE RAĞMEN ALEL ACELE ASILMIŞTIR. 23 OCAK 2007