15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eylül ayında grev var

Türk Telekom'da yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ara bulucu süreci de anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendika, eylül ayının ikinci yarısında grev kararı almaya hazırlanıyor.

Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, ''Amacımız görüşmelerin masa başında bitirilmesiydi. Tüm iyi niyetlerimize, hoş görümüze, her türlü fedakarlığımıza rağmen olumlu bir adım atmadılar. İstemiyorduk ama madem tavır değişmiyor, biz de grev kararını alacağız'' dedi.

İşverenin uyuşmazlığa neden olan tavrını sürdürdüğünü ifade eden Akcan,
işverenin birinci yıl için yüzde 4'lük zam teklifinde bulunduğunu, buna karşın 60 günlük ikramiyelerini ortadan kaldırmak istediğini belirtti.

Akcan; ''İşverenin, çalışanların kapsam dışında bırakılması isteğinin arkasındaki gerçek niyet, sendikayı ortadan kaldırmak. İşveren, Türk Telekom şebekesinin ana omurgasını oluşturan yerlerde 'sendikal örgütlenme olmasın' istiyor.

Biz ise (Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve sendikal hakkı Anayasa'nın güvencesindeki bir haktır) diyoruz. Sendikal örgütlenmenin dışında kalan kapsam dışı personele, aynı işi yapan, aynı kıdeme sahip sendikalı işçiden daha fazla ücret vererek sendikaya üye olmamayı teşvik ediyorlar. Talebimiz, kapsam dışındakilere verilen ücretin, aynı işi yapan sendikalı işçiye de verilmesinden ibaret. Yönetim Kurulunun belirlediği ücretlerin herkese uygulanmasını istiyoruz.''

UZLAŞMAYA HAZIRLAR
Grev kararına kadarki süreçte görüşmeye açık olduklarını, sağduyulu teklifleri değerlendirebileceklerini vurgulayan Akcan, sonuna kadar sözleşmeyi masa başında bitirme arzusunda olduklarını söyledi.
VATAN
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 15:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?