27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

F-1 cezasına zarfla para yolluyorlar

İstanbul Formula 1 Grand Prix kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın vermesi nedeniyle FIA’nın Türkiye’ye 5 milyon dolar ceza kesmesinin ardından vatandaşlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) mektup yağmuruna tuttu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’ye verilen cezanın Avrupa basınındaki yankılarına ilişkin yorum yapmadı ancak, vatandaşların yoğun ilgisini doğruladı. Duyarlılıkları nedeniyle vatandaşlara teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, destek olmak için zarfın içine para koyup yollayanlar olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Öyle bir şeye gerek yok ama bu duyarlılığı gösterdikleri için vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Türk milletinin hassasiyetleri kaybolmadı. Parayı zarfa koyup gönderen de var. Bankaya hesap açıp, o hesaba para yatıran bile var. Biz böyle bir şey istemiyoruz."

YILDIZ: BEN BİLE ÖDERİM

Bu arada, Formula 1 yarışlarının yapıldığı Tuzla’nın Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, "Yapılan tanıtım 5 milyon dolarla ölçülmez. Gerekirse bu parayı ben bile öderim. Elbette cebimden ödeyecek değilim, ama bu olaya katıldığımı belirtmek için söylüyorum" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 06:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?