19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

F Tipinde sıkıntı, biraraya gelememek

Kocaeli Baro Başkanı Ersayın Işık, Cezaevlerini İzleme Kurulu olarak F tipi cezaevlerinde yaptıkları incelemede fiziki koşulları olumlu bulduklarını, ancak genel sıkıntının mahkumların bir araya gelememesi olduğunu bildirdi.

Kocaeli Baro Meclisinin Genel Kurulu'nda “Tecrit” konulu gündem üzerine konuşan Baro Başkanı Ersayın Işık, Cezaevlerini İzleme Komitesi olarak, F tipi olarak bilinen yüksek güvenlikli cezaevlerini görme fırsatı bulduklarını belirterek, “F Tipi cezaevlerinin fiziki koşullarını olumlu bulduk, ancak genel sıkıntı mahkumların bir araya gelememesi” dedi.

Işık, en az haftada bir kez 9'ar kişilik grupların bir araya gelebilmesi önerisinde bulunduklarını, ancak bu önerinin kabul edilmediğini kaydetti.

“SİYASİ SUÇLULARA BASKI”

Baro Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akay da F tipi cezaevlerinde siyasi suçlu ve organize suç örgütü üyesi suçluların barındığını anımsattı.

Sorunun sadece tecrit olmadığını ifade eden Akay, “Siyasi hükümlüler diğer hükümlülere göre daha çok baskı altında tutuluyor. Mahkumların yaptığı en küçük eylemde kamu malına zarar verildiği gerekçesiyle dava açılıyor. Ancak kaçakçılık, organize suç örgütü üyesi mahkumlara aynı baskı yapılmıyor”iddiasında bulundu.

Baro Meclisi üyesi Hüseyin Acurman ise tutukluların bu tip cezaevlerine konulmasının hata olduğunu öne sürerek, “Tutukluların da F tipi cezaevlerine konulması İnfaz Yasası ve Anayasa'ya aykırıdır. Bu cezaevleri tutukevi olarak kullanılamaz” diye konuştu.
A.A.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 22:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?